A vizes vb és Netanjahu már nem találja itt Orbán plakátkampányát

A vizes vb és Netanjahu már nem találja itt Orbán plakátkampányát

A kormány azt tervezi, hogy a plakáttörvény hatályba lépésével eltávolítják a Soros-plakátokat is. Orbán Viktor azt látná jónak, ha a vizes világbajnokság győztesei már nem találkoznának a Soros-plakátokkal – tudta meg az ATV egy befolyásos fideszes politikustól.

Hivatalos döntés tegnap még nem volt, de a fideszes politikus azt mondta, lehet, hogy a kormány mai ülésén is foglalkoznak a kampánykommunikációval, annak szakaszolásával. Az állítólagos forrás hallott olyan kormányzati tervről, hogy a plakáttörvény hatálybalépését cezúrának tekintik, és akkor tervezik eltávolítani az utcákról és a terekről országosan a zsidó gazember arcmásával ellátott plakáttengert is, "tehát nem csak a jobbikos plakátokat szedik le".

A politikus tudomása szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek az a véleménye, hogy a Soros-kampány "teljes győzelem". És nem csak azért, mert a kormány ideológiai ellenfelei "belerajzolták" magukat egy közös halmazba – azaz az ellenzék liberális és baloldali erői, plusz – szerintük – a Jobbik magukat jelölték ki "a migránsokat Magyarországra szabadítani akaró Soros-támogatóknak". Hanem azért is, mert Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök "feltette az i-re a pontot" azzal, hogy Izrael deklarálta: nem antiszemitizmus a Soros-ellenes kormányzati kampány.

Ugyanakkor Orbán Viktor – állította a fideszes politikus – azt sem szeretné, ha a vizes világbajnokság fókuszát elvinné a "sorosozás". A vb nyitóünnepsége pedig péntek este lesz, egy nappal a szintén politikai botrányt okozó plakáttörvény hatályba lépése előtt.

Netanjahu pedig július 18-án érkezik Budapestre, hogy tárgyaljon Orbán Viktorral, illetve a V4-kel. Ezt nagy készülődés előzi meg, miután izraeli kormányfő harminc éve nem járt Magyarországon. Ennek része lesz a tervek szerint az is, hogy az izraeli miniszterelnök ittlétekor már ne lehessen látni olyan plakátokat, melyek sérthetik a magyarországi zsidó közösség érzékenységét – írja az ATV híroldala.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »