A világsiker felé menetel a Virtuózok című tehetségkutató

A világsiker felé menetel a Virtuózok című tehetségkutató

Nemzetközi sikert arathat a magyar közmédia komolyzenei tehetségkutatója: Kínában és Japánban, illetve az Egyesült Államokban is komolyan érdeklődnek a Virtuózok című, népszerű műsor iránt. 

virt532A műsor készítői az Amerikai Zenei Díjakat (AMAs) kezelő Dick Clark Productions céggel írtak alá megállapodást a népszerű tehetségkutató formátumának nemzetközi licenszeléséről az AP hírügynökség beszámolója szerint.

Az AP híre alapján az ABC News azt írja, Kínában és Japánban komolyan érdeklődnek a műsor átvétele iránt, de az amerikai csatornákkal is tárgyalnak egy szerződésről. „Úgy hisszük, hogy az amerikaival akár egy időben indulhat műsor az említett területek egyikén” – mondta Mark Rafalowski, a DCP alelnöke, hozzátéve, hogy nagyon kevés dolog van a sporton kívül, amely több korosztályt is képes megszólítani, ám a fiatalok versengése – különösen zenei témában – kétségtelenül egyike ezeknek.

Peller Mariann, a tehetségkutató licenctulajdonosa az MTI-nek elmondta, hogy már a kezdetekkor felmerült az ötlet, hogy a műsor nemzetközi piacra kerüljön. Egyrészt, mert óriási siker Magyarországon, másrészt fontos számukra, hogy más országokban is képernyőre kerüljenek olyan műsorok, amelyek a mögöttes teljesítményre épülnek. A Virtuózokban azt díjazzák, amit a gyerekek elértek, hiszen évek óta zenét tanulnak, naponta több órát gyakorolnak. Magyarországon április 15-től péntek esténként láthatja a közönség a gyerekek és fiatalok részvételével zajló klasszikus zenei tehetségkutató új évadát a Duna tévécsatornán.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »