A Világbank nem ad több pénzt Ukrajnának

Ukrajna nemzetközi partnereit elrettenti az ukrán bürokrata rendszer.

Ukrajna nem tudja megfelelően felhasználni a nemzetközi hitelezők által nyújtott pénzeszközöket – jelentette ki a Világbank ukrajnai csomagtervezet vezető menedzsere, Klavgyija Makszimenko.

„Más országokban a hasonló tervezetek megvalósításának példája azt mutatja, hogy ezt Ukrajnában is meg lehetne valósítani, de a gyakorlat ennek sajnos pontosan az ellenkezőjét mutatja.” – jegyezte meg Makszimenko.

Szavai alapján ennek az anyagi forrásnak nem megfelelő felhasználása az Ukrajnában tapasztalható bürokrata rendszerrel van összefüggésben – tudatja az RBK-Ukrajina.

„A hatalomnál hiányzik a rugalmasság a döntések meghozatalában, a tárgyalások pedig általában azzal fejeződnek be, hogy az ukrán képviselőket arról győzködik, hogy az elkerülhetetlen változtatások nem lesznek kihatással az ő üzleti érdekeikre.” – tette hozzá Makszimenko.

Kifejtette véleményét azzal kapcsolatban is, hogy az ukrán hatalom nem eléggé érdekelt abban, hogy megvalósítsa a Világbank kéréseit.

„Ha a tervezet nincs teljes egészében végrehajtva, csupán csak részlegesen, akkor ez számunkra veszteség, mivel mi a tervezet megvalósítására saját anyagi forrásainkat fordítjuk, melyeket Ukrajnának nem kell visszatérítenie.” – jegyezte meg Makszimenko.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Világbank, pénzügy, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »