A világ legrangosabb szakácsversenye Budapesten

A világ legrangosabb szakácsversenye Budapesten

Május 10-én és 11-én Budapesten rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d’Or európai döntőjét.

20 ország legjobb séfje közül választják ki azt a 11-et, akik indulhatnak a 2017-es lyoni világdöntőn. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke azt mondta: a májusi megmérettetésen a fő alapanyagok magyarok lesznek. A többi közt gímszarvasborjú, illetve dunai kecsege és annak a kaviárja szerepel majd közöttük. A zsűrinek kínált borsor is kizárólag magyar italokból áll majd.

„Az, hogy mi lehetünk a házigazdák, ez önmagában siker. Hiszen Európa gasztronómiáját fogjuk vendégül látni. Rengeteg döntéshozó, véleményformáló média érkezik Budapestre. Európa gasztroélvonala fog Budapestre érkezni. Gondolják el, hogy mi minden kedden, csütörtökön, szombaton főzzük a versenyprogramot, ott gyakorlatilag a magyar séfélvonal, már mindenki megkóstolta és mindenki tapasztalta a magyar alapanyagokat, ugyanez történik Európa 19 országában, tehát nemcsak a csapathoz jut el, hogy van magyar alapanyag, hanem gyakorlatilag ahhoz az egész körhöz, aki részt vesz benne” – fogalmazott Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Magyarországot Széll Tamás képviseli, aki 2013-ban első magyar séfként jutott be a Bocuse d’Or világdöntőjébe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »