A viccpárti képviselő kizárná az íreket az EU-ból

A viccpárti képviselő kizárná az íreket az EU-ból

Martin Sonneborn azt javasolta, tegyék ki Írországot az EU-ból, az ír elnöknek pedig megüzente, hogyan vehetne több iPhone-t.

Nem akarják beszedni az írek az Apple-től az adót, ez pedig azt a látszatot kelti, hogy a konszernek Európájában élünk – erről beszélt a Die Partei alapítója, Martin Sonneborn az Európai Parlament szerdai vitanapján. A rövid beszédről a Mandiner számolt be: eszerint Sonneborn főnöknek nevezte az EP-elnök Martin Schulzot, és arról beszélt, hogy nem az állampolgárok Európájának benyomását kelti az ír kormány eljárása.

 Sonneborn az ír elnöknek is üzent, a vezető hazáját „iReland”-nek nevezve. Továbbra is hiszi, hogy az Apple munkahelyeket („jobs”) fog teremteni Írországban? Téved, az Apple csak egyetlen Jobs-szal rendelkezett, ő pedig halott – szögezte le a viccpárti képviselő, aki azt javasolta az ír elnöknek, fogja a pénzt, és fusson, 13 milliárd euróból épp elég iPhone-t lehet majd venni. „Gondolja újra egy jó üveg whiskey mellett” – ajánlotta Sonneborn.

A politikus egyben azt javasolta az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek, figyelmeztesse a digitális ügyekért felelős német biztost, Günther Oettingert, hogy másfél óránként német szolgáltatóval használja telefonját, hátha így gyorsabban eltörlik a roamingdíjakat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »