A Veszprém edzője lett a magyar kapitány

A Veszprém edzője lett a magyar kapitány

Xavi Sabatét, az MVM Veszprém spanyol vezetőedzőjét nevezte ki a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányának a Magyar Kézilabda Szövetség. A tréner megbízatása a Magyarország-Szerbia vb-selejtező párharc végéig, azaz 2016. június 15-ig szól, a szakember munkájával párhuzamosan továbbra is ellátja teendőit klubjánál – írja a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja.

„Örülünk, hogy Xavi Sabaté személyében megtaláltuk azt a szakembert, aki reményeink szerint kiharcolja a magyar válogatottal a franciaországi világbajnokságon való részvételt, egyúttal köszönjük az MVM Veszprémnek, hogy a bajnoki-, SEHA-liga- és Bajnokok Ligája-végjáték idején lehetővé tette a tréner kettős szerepvállalását – hangsúlyozta Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára a Keziszövetség.hu-nak. – Az elnökség döntésének megfelelően olyan edzőt kerestünk, aki egyrészt kvalitásai alapján megfelelő jelölt, Magyarországon él, ismeri a mezőnyt és a válogatottnál szóba jöhető játékosokat. Óriási kihívás előtt áll a nemzeti csapat, Xavi Sabatéval azonban képesnek érezzük az együttest arra, hogy sikerrel vívja meg a szerbek elleni vb-kvalifikációs párharcot.”

Jó megoldás született

„Örülünk, hogy megtaláltuk a férfi válogatott szövetségi kapitányát, úgy vélem, jó megoldás született – emelte ki Marosi László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. – Valamennyi érintett rendkívül pozitívan állt hozzá a tárgyalásokhoz, Sabaté mester és a veszprémi klub is, mindenki a megoldást, a megegyezést kereste a válogatott érdekében, amit ezúton is köszönünk a szövetség nevében.”

Magyar lesz a segítője

„Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy felkérést kaptam a magyar válogatott irányítására, amelyet örömmel vállaltam el. Óriási feladat és kihívás a szerbek elleni két vb-selejtező, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a csapat ott lehessen a 2017-es világbajnokságon. Ezt most a legfontosabb feladat, ezért most csak ebben gondolkodom, nem pedig fiatalításban – mondta el Xavi Sabaté. – A jelenlegi helyzetben mindenkinek maximálisan kompromisszumra készen kell hozzáállnia a válogatott felkészüléséhez, az edzőtáborokhoz és a mérkőzésekhez is, csak ez vezethet sikerre. A megegyezés záloga ezúttal is az volt, hogy egyesületem, az MVM Veszprém rendkívül nyitottan állt az ügyhöz. Mondanom sem kell, a veszprémi sikerek és a veszprémi munka a következő hónapokban is ugyanolyan fontos számomra, mint az eddigiekben.”

Az új szövetségi kapitány hamarosan kijelöli segítőit is, majd új szerepében 2016 áprilisában Toulonban debütál, az olimpiai- és világbajnoki címvédő Franciaország ellen. Xavi Sabaté elmondta azt is, hogy mindenképpen magyar szakember lesz a válogatott másodedzője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »