A Vérke medrének megtisztításával kapcsolatos kérdésekről tanácskoztak Beregszászban

Találkozóra került sor Szakács Zoltánnal, a beregszászi konzulátus külgazdasági attaséjával és Kincs Gáborral, a Magyar Nemzeti Kereskedőház regionális képviselőjével. Ennek során a Vérke medrének megtisztításával kapcsolatos közös intézkedéseket tekinte át Babják Zoltán, Beregszász polgármestere a következő költségvetési év vonatkozásában.

A polgármester emlékeztet rá, hogy a Beregszászi Városi Tanács még 2013-ban megrendelte és megkapta az ezzel kapcsolatos tervet, amely szerint közel 10 millió hrivnyába kerülnének e munkálatok. Ám az államkincstári szolgálat nem stabil munkája, illetve az országban kialakult kedvezőtlen szociális és gazdasági helyzet miatt akkor ezt nem sikerült megvalósítani. Azt szeretnénk, ha pályázati forrásokból, a városi tanács részfinanszírozása mellett tudnánk elvégezni a Vérke medrének kotrását. A költségek 5-10 százalékát állná a város, hogy más fontos projektekre fordíthassuk az adófizetők pénzét, míg a fennmaradó részt eu-s, vagy magyarországi támogatásból fedeznénk.

Szakács Zoltán arról biztosított, hogy az elkövetkező két hétben találkozót szervez e kérdésben Grezsa Istvánnal, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztossal – olvasható a polgármester közösségi oldalán.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: belföld, város szépítés, Vérke, megtisztítás, közös intézkedések, tervek megbeszélése, Babják Zoltán, Beregszász, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »