A városért sokat tevő polgárokat tüntettek ki Aradon

A városért sokat tevő polgárokat tüntettek ki Aradon

Az Aradi Napok egyik ünnepi momentumaként pénteken délután a Városháza Ferdinánd Termében adták át a kitüntetéseket azoknak a személyiségeknek, akik munkásságukkal maradandót alkottak a város életében. A teljes névsor bővebb, de a magyarság szempontjából fontos megemlíteni, hogy Cziszter Kálmán volt városi tanácsos Pro Urbe-díjat, Mészár Sándor megyei sport és ifjúsági igazgató, valamint Steinhübel Zoltán képzőművész kiválósági díjat kapott.

Steinhübel Zoltán meghatottan vette át az elismerést, mondván: alkotni csakis lelkesedéssel, szívből lehet, ezt a szellemiséget szeretné átadni azoknak az aradiaknak, akik rendszeresen látogatják a kiállítótermeket.

Cziszter Kálmán a magyar közösségnek is megköszönte a bizalmat és a kapott támogatást, Szántay-ra utaló „Arad mindenek előtt” idézettel zárva beszédét.

A ceremónia végén a polgármester fontosnak tartotta megköszönni az orvosi kezelése miatt hiányzó Bognár Levente aradi alpolgármesternek eddigi együttműködését és a városért tett erőfeszítéseit.

Sólya Emília
nyugatijelen.com


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »