A vádlottak padjára ülhet Tarsoly Csaba

Öt nappal a határidő lejárta előtt a bíróság kérésének eleget téve pótolta a vádirat hiányosságait az ügyészség a Quaestor-ügyben.

Több mint ezer oldalban részletezték, hogy az öt terabájtnyi bizonyíték milyen cselekmények bizonyítására szolgál. A bíróság munkáját segítendő egy elektronikus könyvjelzőt is készítettek a vádirathoz.

„A bíróság végzésében foglalt felhívásnak a Fővárosi Főügyészség a jogszabályi előírások és technikai lehetőségek keretein belül eleget tett. Az ügyészség ennek során tulajdonképpen egy elektronikus könyvjelzőt készített a bíróságnak, amely segíti a bíróságot abban, hogy eligazodjék a nagy mennyiségű adat között. A Fővárosi Főügyészség 1548 oldalas vádirata így további mintegy 1000 oldal terjedelemmel bővült. Ezzel elhárult a tárgyalás kitűzésének akadálya” – tájékoztatott Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Tarsoly Csabát és társait nagy értékben, bűnszervezetben elkövetett csalással és sikkasztással vádolják. A vád szerint a Quaestor vezetői mintegy 77 milliárd forint értékű kárt okoztak több mint 30 ezer embernek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »