A turizmust is kellemetlenül érinti Orbán vári kalandja

Sajátos logika miatt nem mehetnek a turistabuszok a budapesti ékszeres dobozba.

Május 15-étől nem hajthatnak be a turistabuszok a Várba – hívja fel a figyelmet a Hvg.hu a Turizmus.com cikkeire hivatkozva. A döntést azért hozták, mert a nehéz járművek veszélyeztetik az útburkolat alatt húzódó csatornarendszert. Eddig érthető a logika, csakhogy „nem is a 18-20 tonnás buszoktól féltik a felújítandó csatornát, hanem azoktól a 35-40 tonnás teherautóktól, amelyek a Karmelita kolostor kezdődő felújítása miatt fognak felhajtani a Várba, s szeretnék elkerülni, hogy ezek a járművek és a buszok túlterheljék az útburkolatot”.

A várba eddig közlekedő 320 buszt öt- vagy tízpercenként induló BKK-körjáratok váltanák ki az elképzelések szerint, ezek lennének hivatottak az eddig turistabuszokkal utaztatott mintegy 15 000 turistát kiszolgálni – írja a Turizmus.com.

Az írás külön kitér arra, hogy „a lépés kifejezetten barátságtalan, főleg hogy mindezt most, a szezon indulásakor vezeti be a kerület”.

Ismert, a Karmelita kolostor sorsa tragikomédiává torzult, kezdődött minden a UNESCO-n nem átfuttatott erkéllyel, majd folytatódott a molinók angoljával, és Lázár János is hozzá tudott tenni, mikor kijelentette: Gyurcsány a hibás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »