A túlképzett, nagy formátumú, IT-szakember Zsohár-zsánerek 30%-a a legegyszerűbb német nyelvi képzést sem képes teljesíteni

A túlképzett, nagy formátumú, IT-szakember Zsohár-zsánerek 30%-a a legegyszerűbb német nyelvi képzést sem képes teljesíteni

A menedékkérők harminc százaléka megbukik a Bécs által indított nyelvkurzusokon – derítette ki a Kronen Zeitung osztrák portál.

A Kronen Zeitung annak járt utána, hogy hogyan teljesítenek a menedékkérők a Bécs által számukra felkínált német nyelvkurzusokon.

Az osztrák lap megszerezte a Bécsi Szociális Alap témával kapcsolatos állásfoglalását, amelyben az áll, hogy menedékkérők harminc százaléka nem teljesíti még a legegyszerűbb német nyelvi képzést sem.

A Bécsi Szociális Alap azt is megerősítette, hogy semmilyen szankcióval nem kell szembenézniük azoknak a menedékkérőknek, akik nem teljesítik a vizsgakövetelményeket. A munkaerő közvetítésével is foglalkozó bécsi munkapiaci szerviz (Arbeitsmarktservice – AMS) szerint viszont az, hogy ha a sikertelen vizsga a járandóságok csökkentésével járna, jobb teljesítményre sarkallná a kurzusokon részt vevőket.

Hírdetés

A menedékkérők a jelenlegi rendszerben, amennyiben nem teljesítenek egy kurzust, újra nekifuthatnak annak. Kudarc esetén csak annyi kötelezettségük van, hogy el kell menniük egy tanácsadóhoz, aki segít tisztázni azokat az okokat, amelyek a siker elmaradásához vezettek.

A Kronen Zeitung azt is megjegyzi, hogy ezeket a kurzusokat adófizetői pénzek millióiból finanszírozzák.

(KZ – Mandiner nyomán)

Korábban írtuk:

Még 2017 augusztusában is van olyan simogató, aki képes a szemünkbe hazudni, hogy képzettek az Európába özönlő sáskák

A beözönlők képzettségéről hazudozók figyelmébe: a németeknél egy év alatt csak hétezer "szakember" állt munkába


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »