A török WikiLeaks-iratokat kiszivárogtathatták

Kiszivárogtathatták azt a több százezer e-mailt a török kormány levelezéséből, amelyet kedden késő este hozott nyilvánosságra a WikiLeaks internetes leleplező oldal – mondta Krasznay Csaba kiberbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa szerint vélhetően egy olyan informatikus segítségével juttatták ki az iratokat, aki hozzáfért a levelezőszerverhez, amelyen a mentések voltak.Arról is beszélt, hogy bár jelenleg Törökországban nem hozzáférhetőek a kiszivárogtatott levelek, nincs olyan műszaki megoldás, amellyel az információ blokkolható lenne, legfeljebb uralható. Azok az aktivisták, akik ki tudják kerülni a védelmet, hozzá tudnak jutni a levelekhez.Krasznay Csaba arról is beszélt, hogy szakértők számára az az izgalmas kérdés, hogy a hétvégi puccskísérlet során bárki hozzá tudott-e férni minősített, titkos információkhoz és vajon azok meg fognak-e jelenni az interneten. Hozzátette: ő erre számít.

Forrás: hunhir.info.hu

Emlékeztető: „Erdogan egykori szövetségesét, mai esküdt ellenségét, Fethullah Gülent – aki évekkel ezelőtt Amerikába menekült – teszi felelőssé a meghiúsított puccskísérletért. Gülen visszautasította a vádat, és élesen elítélte a hadsereg egy csoportja által végrehajtott államcsínykísérletet. Erdogan Amerikától kérte Gülen kiadatását, de Amerika nem adja ki a 75 éves szívbeteg hitszónokot, mert bizonyítékokra vár. Hogy mennyire lesz befolyással a két ország (Amerika és Törökország) kapcsolatára ez az ügy, még nem lehet tudni. Világraszóló jelentősége attól van, hogy a NATO vezető hatalma Amerika, de a második erő Törökország. Időnként az Iszlám Államnál előkerültek NATO fegyverek is. Vajon hogy kerülhettek oda? És ki viszi a folyamatos utánpótlást nekik? A nagy hőség miatt is főleg a víznek van óriási jelentősége!” (Részlet a Régen úgy szólt a dal, hogy Szandokán, Szandokán! Most úgy szól, hogy Erdogan, Erdogan! című írásból)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »