A Török Labdarúgó-szövetség közel száz tagját zárták ki

A Török Labdarúgó-szövetség (TFF) kedden bejelentette, hogy kizárta 94 tagját – közöttük bírókat –, akiket azzal gyanúsítanak, hogy érintettek a Recep Tayyip Erdogan elnök megdöntését célzó meghiúsult július 15-ei államcsínykísérletben.

„A szövetség szerint ki kell zárni 94 embert, köztük bírókat, regionális és országos asszisztenseket, regionális játékvezetői bizottsági tagokat, regionális és országos tehetségkutatókat” – áll a TFF közleményében, amely további részletekre nem tér ki. A Hürriyet című napilap úgy tudja, az egyik játékvezető az élvonalbeli bajnokságban dolgozott.

A sikertelen puccskísérletet követő tisztogatás célpontjai lettek az amerikai száműzetésben élő Fethullah Gülen hitszónok hívei a társadalom minden területén, ez alól a labdarúgás sem kivétel. A TFF bizottságainak valamennyi tagja lemondott a hétvégén, hogy lehetővé tegye a „biztonsági ellenőrzést”, amelynek célja Gülen támogatóinak kiszűrése volt.

Az isztambuli Besiktas gólkirály sztárcsatára, a német válogatottal világbajnok Mario Gómez bejelentette, hogy a feszült politikai helyzet miatt távozik a klubtól.

Yildirim Demirören, a szövetség vezetője közölte: az első osztályú mérkőzéseket, a nemzetközi találkozókat és a többi eseményt a tervek szerint megtartják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »