A többség rosszindulatú volt, négy személyiségtípust állítottak fel a kutatók

Egy legújabb kutatás szerint az emberek 90 százalékát négy típusba be lehet sorolni. Az eredmény lehangoló: a résztvevők 30 százaléka a rosszindulatú típusba tartozott.

A személyiségtípusokkal kapcsolatban már számos tanulmány és kutatás született, egy friss kutatás szerint az emberiség 90%-a besorolható csupán négy alaptípusba. A kísérletben 541 önkéntes vett részt, akiket a szociális döntéseik alapján vizsgáltak: a jelentkezőknek lehetőségük volt összedolgozni, vagy konfliktust kezdeményezni annak érdekében, hogy megoldják az adott problémát. Az eközben tanúsított viselkedésük alapján a résztvevők 30%-a a rosszindulatú típusba volt sorolható, az összes többi kategóriába a jelentkezők 20-20%-a esett, míg a maradék 10%-ot nem tudták a feladatok alapján hova sorolni. A típusokat a következőképp jellemezték – írja a vous.hu.

A rosszindulatú: ameddig jobban teljesítenek másoknál, nem számít nekik, hogy mások mit érnek el.

Az optimista: hajlandók másokkal összedolgozni, ha felismerik, hogy mindenki számára ez a legjobb opció.

A pesszimista: elérhető célokat tűznek ki maguk elé, amikért nem kell különösebb kockázatot vállalniuk.

A bizakodó: mindig hajlandóak a csapatmunkára, attól függetlenül, hogy mit fognak közösen elérni.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Mi határozza meg személyiségünket?Sokat elárul valaki személyiségéről, hogy milyen mobilt választRovatok: ÉletmódTelepülés: VilágCímkék: életmód, kutatások, személyiség, eredmények, személyiségzavarForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »