A többség nemet mond a budapesti olimpiára

Bár tízből nyolcan gondolják azt, hogy a budapesti olimpia növelné az ország ismertségét, és tízből hatan, hogy javítaná az ország megítélését, a megkérdezettek kétharmada szerint az ország egyszerűen túl szegény az ötkarikás játékok megrendezéséhez.

A megkérdezettek ötven százaléka nem támogatja, hogy 2024-ben Budapesten rendezzenek olimpiát, és ez a támogatás is közel felével csökken, ha a megkérdezetteket szembesítjük a várható költségekkel – derült ki a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet által készített felmérésből. Tízből nyolcan gondolják azt, hogy az olimpia növelné az ország ismertségét, és tízből hat szerint javítaná is az ország megítélését, ám a megkérdezettek háromnegyede szerint az olimpia túl sokba kerülne, és a pénzt másra kellene költeni, kétharmad szerint pedig az ország egyszerűen túl szegély az ötkarikás játékok megrendezéséhez.

Majdnem ennyien gondolják azt is, hogy a Fidesz közeli vállalkozókat gazdagítaná az eseményre költött pénz. Olimpia helyett a válaszadók kétharmada inkább az egészségügyet, egyharmada az oktatást fejlesztené, egyötöd a szegénységet számolná fel. Tíz megkérdezettből hatan úgy gondolják, hogy a kormány egyoldalúan tájékoztat az olimpia kérdésében.

A reprezentatív felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezettek harmada szorosan követi a riói olimpiai játékokat, ők minden közvetített vagy minden magyar sporteseményt megnéznek. A válaszadók majd fele csupán a fontosabb magyar vonatkozású eseményeket, összefoglalókat, esetleg eredményeket követi. Minden ötödik megkérdezett nem követi a most zajló olimpiát. Tíz megkérdezettből nyolcan nemzeti büszkeségből, a magyar sikerek iránti lelkesedéből követik az eseményeket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »