A többlet felét fodítanák a fizetések rendezésére

Továbbra sincs megegyezés az egészségügyi bérek emeléséről, az ágazatért felelős államtitkár annyit mondott a Figyelő című hetilap konferenciáján, hogy a jövő évi költségvetési többlettámogatás felét fordítanák a fizetések rendezésére.

Ónodi Szűcs Zoltán középtávú, legalább három évre szóló megállapodásra készül a szakszervezetekkel és a szakmai szervezetekkel. Egy évvel a választások előtt a kormány 166 milliárd forinttal költene többet az egészségügyre az idei összegnél.

„A jelenlegi költségvetési források kapcsán én azt gondolom, hogy körülbelül a növekmény felét szeretnénk bérekre fordítani, azért is, hiszen rengetegen várnak forrásokra, hiszen önök is tudják, hogy mondjuk hány mentőautóra lenne szükség jövőre Magyarországon, vagy sorolhatnám a többi olyan igényt, ami egyébként fejlesztési igény. Egy csomó kérést be kellene fogadni, nem kell mondanom, milyen nyomás alatt vagyunk, úgyhogy ezekre is kell pénzt fordítani, és nyilván a konszolidáció jövőre sem lesz elkerülhető” – fogalmazott az egészségügyi államtitkár.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »