A titkosszolgálat kibérelne egy szintet a Trump-toronyban

Az elnök védelméért felelős amerikai titkosszolgálat (US Secret Service) azt fontolgatja, hogy kibérel egy egész szintet Donald Trump New York-i felhőkarcolójában, hogy a családja biztonságáról gondoskodhasson. A Trump-toronyban egy emelet nagyjából 1400-1450 négyzetméteres, ez listaáron körülbelül évi 1,5 millió dollárba (440 millió forintba) kerül – írja a CNN a honlapján.

Az intézkedésre azért lehet szükség, mert a titkosszolgálat feladatkörében benne van, hogy az elnök mellett a családja biztonságáról is gondoskodnia kell. Általában ez nem jelent problémát, mert a first lady és a család többi tagja a vezetővel együtt beköltözik a Fehér Házba. Trump viszont közölte, felesége, Melania és fiuk, Barron egy ideig nem tart vele. Mivel a gyereket nem akarják kivenni az iskolájából, a tervek szerint tavaszig maradnak New Yorkban.

A titkosszolgálat szerint az efféle intézkedések normálisak, de két szokatlan dolog mégis akad: egyrészről olyan még nem volt, hogy a világ egyik legforgalmasabb utcájában, a 5th Avenue-n lakjon az elnök, valamint arra sem volt még példa, hogy a szolgálatnak magától az elnöktől kelljen kibérelnie egy szintet.

Bár még sok részletet kell tisztáznia a szervezetnek az elnök és családja biztonságát illetően, a jelenlegi állás szerint legalább 100 új embert fel kell venni a titkosszolgálathoz. Ráadásul a New York-i rendőrséget is be akarják vonni az akcióba: az épület környékét a helyi hatóságoknak kellene biztosítaniuk. Ez akár azt is jelentheti, hogy 300 rendőrnek kellene a Trump-torony környékén posztolnia, ami akár napi egymillió dollárba (közel 250 millió forintba) is kerülhetne.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »