A Tilos Rádiót is belekeverték a körúti robbantásba

A Tilos Rádió egyik munkatársa, Dávid Ferenc szociológus a Tumblr-en írta meg egy posztban, hogy szombat reggel a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) két munkatársa felkereste az otthonában, és arról faggatta, mit csinált 2016. szeptember 24-én este fél tíz magasságában (amikor a Teréz körúti robbantás történt), és hogy tud-e bombát gyártani – szúrta ki a 444.

A rendőrök azt mondták, hogy a nyomozás során „felkeresnek minden egykori zavargót, akinek anno balhéja volt az állammal”. A rádiós elmondta, hogy nem ő robbantott, mire az NNI-sek azt mondták: egyébként sem stimmel a férfi magassága.

Alacsony vagy közepes hatóerejű robbanóanyag lehetettGál Tamás tűzszerész szakértő szerint valószínűleg alacsony vagy közepes hatóerejű robbanóanyagot használhatott a Teréz körúti robbantó. A bombabiztonsági szaktanácsadó az M1 szombat esti műsorában azt mondta: a rendőrség már biztosan tudja a robbanószerkezet összetételét, de még nem hozta nyilvánosságra. Gál Tamás úgy véli: házi készítésű improvizált szerkezetet használhatott a robbantó, amelyet a robbantástechnikában használt anyaggal töltött meg. A szakértő szerint viszont nem időzítővel, inkább távirányítással hozta működésbe a szerkezetet. (MTI)

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »