A Tigris Alakulatok közelednek az Aleppói Hőerőmű felé

A Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai”, a Nemzetvédelmi Erők (NDF), a Sivatagi Sólymok Dandár (Liwa Szukkur Al-Szahra) és a Baath Zászlóaljak (Khataib Al-Baath) teljesen ellenőrzésük alá vonták Tal Makszura települést az Al-Baab-síkságon, miután kemény harcokat vívtak az úgynevezett “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (Daesh) terrorszervezet fegyvereseivel. – közölte az almasdarnews.

Ennek a sikeres támadásnak az eredményeként a Tigris Alakulatok és szövetségeseik mostanáig négy települést szabadítottak fel Aleppo tartomány keleti területén az elmúlt négy nap során, miközben az ISIS terroristák folytatták nagyarányú visszavonulásukat ebben a térségben, Észak-Szíriában.

Azonban a Tigris Alakulatok és szövetségeseik nem voltak tétlenek ma sem; egy másik kontingensük nyomult előre nyugatra a Kwejersz Katonai repülőtértől, lecsaptak az Daesh terroristák védelmi állásaira a stratégiai jelentőségű Aleppo-Rakka országút mentén (M-4 autópálya), likvidálva számos megszállót, miközben előretörtek a közeli üzemig, amely szomszédos a SYSACO Vegyi Művekkel, amely az utolsó létesítmény, mielőtt elérik az Aleppoi Hőerőművet.

Hírdetés

Egy harctéri tudósító a Kwejersz Katonai Repülőtérről közölte, hogy a Szíriai Fegyveres Erők sorozatvető rakéták és aknavető gránátok tömegeit lőtték ki az ISIS terroristák állásaira az Aleppoi Hőerőműnél; ez a támadás valószínűleg párhuzamosan folytatódik a Tigris Alakulatok előrenyomulásával a Shejkh Nadzsar ipari negyed irányába.

A Szíriai Fegyveres Erők kiemelt célja, hogy az elkövetkező napokban felszabadítsák az Aleppói Hőerőművet és körzetét; ez a létesítmény hadászatilag nem csak az Aleppo-Rakka országút mentén fekszik, hanem potenciálisan ki tudja elégíteni Aleppo elektromos energia szükségletét.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »