A The New York Times is felfigyelt a magyar Eb-himnuszra

Tébolyult dalnak titulálja a The New York Times internetes kiadása a magyar Eb-szurkolók hivatalos dalát, a Soho Party régi slágerét („Az éjjel soha nem érhet véget…”). A cikk a naptári év különleges, dramatikus eseményének írja le az európai kontinens focibajnokságát, amelyen a művészet, az érzelmek és a tehetség találkoznak egymással.

A különleges eseményhez különleges dalok is társulnak, de nem ritkán olyan egyszerűek, hogy az egy iskolás gyereknek is könnyen a fülébe másszon, aztán sose kerüljön ki onnan. A cikk természetesnek veszi, hogy a nagy tornák, mint az Eb vagy a vb kultúrák találkozása, ahol olyanokat is megérinthet ez a világ, akik valamikor talán csak egy gitárt kaptak karácsonyra…

Idézik a nóta szövegét is az angol ajkú olvasótábor kedvéért.

– Arról szól a történet, hogy a mérkőzések este vannak, és ugye ha egy csapat elér valamit, az ünneplés hajnalig tart, ezt jelenti a refrén kezdősora – magyarázza a lapnak Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

Svédország egy rapper dalával érkezett frankhonba, a NYT szerint ez a szerzemény pont olyan, mint Zlatan Ibrahimovic… Frej Larsson & Joy – Mitt team [SVERIGES OFFICIELLA KAMPLÅT FÖR EM2016] from Jens Rosengren on Vimeo.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »