A tévéből tanulta az unokázást Dzsúlió és bandája

"M." Dzsúlió elsőrendű és "K." Patrik másodrendű vádlott még soha nem dolgozott, és nem volt rendszeres jövedelmük, annak ellenére sem, hogy az elsőrendű vádlott már élettársi kapcsolatot létesített – derült ki a vádirat ismertetésekor.

"M." Dzsúlió a tévéből, a bűnügyi magazinokból vette az ötletet, hogy unokázással szerezzenek pénzt. Majd egész egyszerűen felütötték a telefonkönyvet, és olyan neveket kerestek, melyek előtt ott ál, hogy "özvegy". Emellett azt figyelték, hogy az elhunyt férjük nevét viseljék az áldozatok, mert akkor biztos, hogy magányos idős emberről van szó.

Ezt követően kihasználták a nők kétségbeesését, akik ijedtükben maguk árulták el unokájuk nevét. "K." Patrik elmondta, hogy miután sírós hangon azt mondta: "én vagyok az unokád", az áldozatok rendre visszakérdeztek a valódi rokon nevével, például, hogy "mi van, Petike?"

Hírdetés

A legtöbb áldozat nem fog gyanút, az elkövetők azt mondják, hogy baleset történt, és a másik autó utasai, kigyúrt, kopasz emberek, nem engedik őt, vagyis az unokát addig el, amíg nem fizet 100-150 000 forintot. A csalók azt is gyorsan elhadarják a telefonban, hogy egy barát megy a pénzért, és mindjárt ott is lesz.

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239485&hash=44dbf0cbf9262f3a&hd=1

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »