A tetvek jobban teljesítenek

Egyre többször fordul elő az iskolákban fejtetvesség – mondta az InfoRádióban Nagy Éva bőrgyógyász. 

"Nagyon érdekes dolog, hogy amikor elkezdődik az iskola, szeptember-október körül, megszaporodik a fejtetvesség. Sokkal több van, tavaly is elég sok volt, kicsit olyan, mintha fellendülőben lenne" – mondta a bőrgyógyász.

Hírdetés

Nagy Katalin hozzátette: "a gondos szülő esténként átnézi a gyerek haját. Rövid haj esetén egyszerű a helyzet, nem is emlékszem, hogy fiú jött volna a rendelőbe. A hosszú hajú kislányok esetében a fül mögötti területet, a tarkótájat rendesen át kell nézni, ha viszket a gyerek fejbőre, még inkább oda kell rá figyelni. Lehet, hogy csak serkét kapott. Úgy terjed, hogy a gyerekek összedugják a fejüket, és az egyik hajszálról átmegy a másikra. Megelőzéshez nem kell levágni a hajat, elég, ha szorosan befonjuk vagy szoros kontyot csinálunk, mert a laza hajat szeretik, a fiúk pedig védve vannak a rövid hajukkal."

"Ha egy közösségben találnak néhányat, akár serkét is, megelőzési céllal előírják azt a szert, ami átfertőtleníti a hajat, amelyet ecetes vízzel kell leöblíteni, utána sűrű fésűvel átfésülik a hajat" – hangsúlyozta a bőrgyógyász.

(InfoRádió)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »