A terroristák az ír modellt választották

Több helyen robbantottak egyszerre, hogy minél többen sérüljenek meg, ezzel is megfélemlítve az adott országot – magyarázta az M1-en a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora.

A brüsszeli támadás az Iszlám Állam reakciója volt Sallah Abdeslam elfogására – mondta itt, az M1-en a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora. Gazdag Ferenc szerint a terroristák az ír modellt alkalmazták, vagyis több helyen robbantottak egyszerre, hogy minél többen sérüljenek meg, ezzel is megfélemlítve az adott országot.

Hozzátette: több robbantás már nem várható, hiszen a kezdeti sokk után már túl magas fokozatú készültség van a városban. Szakértők azt mondják, hogy az ilyen típusú támadások megelőzésére igen kevés esély van, de a felderítő egységek nagyobb összefogásával ez az esély javítható lenne.

Gazdag Ferenc hozzátette: nyilvánvaló, hogy az elhárítás és a felderítés hatékonyságát is fokozni kell, és teljesíteni kell azt, ami az Európai Unióban már régóta napirenden van: a szolgálatoknak szorosan együtt kell működniük az információ-átadásban és a közös cselekvésben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »