A Teleki Gimnázium falai mögött megcsillant a diktatúra

A Teleki Gimnázium falai mögött megcsillant a diktatúra

Újabb hat tanár szállt szembe Puklival a Teleki Blanka Gimnáziumban, a tantestületben robbanásig fokozódott a feszültség.

Újabb hat tanár szállt szembe Puklival a Teleki Blanka Gimnáziumban, a tantestületben robbanásig fokozódott a feszültség.

Látszólag minden szép és jó a Teleki Blanka Gimnáziumban. Igazgatója, Pukli István nemes lelkű lovagként küzd a pedagógusokért és a diákokért a hétfejű sárkány ellen. Ez azonban csak a kulisszák előtt, és a balliberális médiában kialakított kép. Ha valakinek sikerül bepillantani a színfalak mögé, az egészen mást tapasztal.

Részinformációk már a korábbi napokban is kiszivárogtak. Elsőként az M1 Híradójában beszélt Bereczky Csongor, a Teleki Blanka Gimnáziumból eltávozott angoltanár. Elmondta, hogy Pukli alatt tanárok tucatjainak lehetetlenült el a munkája. Mint később kiderült huszonöten mondtak fel ebben az időszakban. Bereczky a politikai akció kapcsán fel is tette a kérdést Puklinak, „lehet, hogy őt valaki megvédi, de ki védi meg a gyerekeket?”.

Petíció a Pukli miatt távozott tanárért

Petícióval szeretnék elérni a Teleki Blanka Gimnáziumba járó gyerekek szülei annak a tanárnak az újbóli alkalmazását, aki amiatt mondott fel, mert nem értett egyet Pukli István március 15-én elhangzott beszédével – értesült a Magyar Idők.

Közvetlenül ezt követően lépett a közvélemény elé Horváth Ádám, aki 19 évig volt az iskola testnevelő tanára, osztályfőnöke és az osztályfőnöki munkaközösség vezetője. „Nem tudtam ezt az elvek nélküli, köpönyegforgató, mindent kiforgató magatartást tovább elviselni és támogatni. Pukli lelki terrorja sorra űzte el a pedagógusokat – jelentette ki.”

A Teleki azóta egy közleménnyel ámította a nagyközönséget, amelyben az írták, hogy az egykori kollégák magánvéleményükkel megsértették az iskolában becsülettel dolgozó tanárokat. A Ripost legfrissebb információja szerint a közlemény kiadását tantestületi szavazás előzte meg, melynek elején az igazgatóhelyettes, Kovács Lilla Ágnes, Pukli helyettese azt mondta, aki a fontos kiáltványt nem írja alá, az lényegében nem tagja a tantestületnek.

Ekkor hat tanár, vállalván az ezzel járó következményeket felállt, és elhagyta a termet, illetve nem írt alá.

Ennek ismeretében még könnyebb értelmezni a korábban megszólaló két tanár szavait, amikor azt mondták, hogy a Telekiben a demokrácia leple alatt valójában diktatúra uralkodik. A tanárok rettegnek Puklitól, aki, miközben a demokrácia nagy hívének mutatja magát, képtelen elviselni, ha bárki véleménye ellenkezik az övével. Több tanár szerint robbanás fenyeget a Telekiben…


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »