A Tanítanék szembement Lázárral

A Tanítanék mozgalom adatai szerint legalább 15 ezren vettek részt a szerda reggeli polgári engedetlenségi akcióban – közölte a szerveződés három képviselője csütörtökön az MTI-vel.

Pukli István, Pilz Olivér és Törley Katalin a közleményben a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira reagált. A Tanítanék mozgalom rámutatott: akció legalább háromszáz iskola előtt történt, és a megjelentek erről írásban is beszámoltak, illetve fényképeket is küldtek. Kétszáz helyszínről azt is jelezték, hányan vettek részt megmozdulásokban. A mozgalom képviselői megismételték, hogy az akció sikeres volt.

Kiemelték: mindenki, aki szerdán részt vett ebben az akcióban, egyszerre mutatta meg, a magyar oktatásban változásra van szükség. Hozzátették ugyanakkor, hogy bíznak Lázár János szavában. Ha valóban komolyan veszi a kormány a kritikákat, akkor továbbra is megadják a lehetőséget arra, hogy tárgyaljanak velük – jelezték.

Ismert, Lázár János szerint bár a pedagógusok demonstrációjának az volt a célja, hogy egy órára leálljon az ország, ez nem jött össze. A csütörtöki kormányinfón azt mondta: tiszteletben tartják a demonstrálók véleményét, és nem becsülik le őket annak ellenére, hogy a 3200 iskolából 100-ban volt tiltakozás.

Pukliék hozzáállását „óvodásnak” nevezte, hogy a kormánnyal folytatott tárgyaláson ne legyenek ott a kamarák, illetve azok a szervezetek, amiket releváns szereplőknek tart a kormány, Pukliék azonban nem. Hozzátette, hogy csak a tárgyalás lehet megoldás, azonban nem tudja, miért zavarják Pukliékat a köznevelési kerekasztal szereplői.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »