A Tádzs Mahalnál járt Vilmos herceg és felesége

Indiai látogatásának utolsó állomásaként az agrai Tádzs Mahal Mauzóleumnál tett látogatást szombaton Vilmos herceg és hitvese, Katalin cambridge-i hercegnő. A herceg édesanyja, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő 24 évvel ezelőtt tett látogatását a Tádzs Mahalnál.

A halhatatlan szerelemnek emléket állító mauzóleum előtt akkor készült fotó a hercegnő és Károly herceg éppen felbomló házasságának jelképévé vált.

A Kensigton-palota közlemény szerint Vilmos herceg tisztában van azzal, hogy néhai édesanyja mennyire népszerű volt Indiában. “Boldog, hogy egy olyan helyre látogathatott, ahol édesanyja emléke ennyire élénken él az emberekben”.

A hercegi pár vasárnap érkezett Indiába, ahol lerótták kegyeletüket a 2008-as mumbai terrortámadások áldozatai előtt. A hét elején felkerestek egy Újdelhiben álló Gandhi-emlékművet, majd egy múzeumba is ellátogattak, amelynek szomszédságában 1948-ban meggyilkolták a spirituális vezetőt.

Ezt megelőzően Vilmosék koszorút helyeztek el az első világháborúban elesett indiai katonák tiszteletére emelt emlékműnél. Szerdán Narendra Modi indiai kormányfővel ebédeltek, majd ellátogattak az Asszám állambeli Kaziranga Nemzeti Parkba is, amely a világon élő indiai orrszarvúk kétharmadának ad otthont.

Vilmos herceg és Katalin hercegnő egy napra átutaztak a szomszédos Bhutánba, eleget téve Dzsigme Keszar Namgjel Vangcsuk király és hitvese, Dzsetcun Pema királyné meghívásának.

A brit trón második számú várományosa és felesége, gyermekeik – a két és fél éves György, valamint a 11 hónapos Charlotte – nélkül érkeztek Indiába.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »