A SZŐKE NAGYKÖVET ASSZONY

A SZŐKE NAGYKÖVET ASSZONY

A szőke nagykövet asszony –akit kinevezése előtt halálba cikiztek az itthoni megmondóemberek- elérkezettnek látta az időt arra, hogy ismét kioktassa Magyarországot.

Semmi újdonság.

Celofánba csomagolt unalom, szóvirág, csipetke butaság, kettős mérce, s mint egy jó amerikai vacsorán a ketchup, annyi aljasság.

„Fékek és ellensúlyok” – Úristen, de unom!-, sajtószabadság, korrupció.

Ennyi! Ja! És hogy el ne felejtsem! A kerítés az nem jó, és fogadjuk kedvesen a migránsokat.

Jó, ha tudjuk: az összes többi ennek az egynek appendixe.

Mert hát (ismétlés a tudás anyja, meg az apja is): Abu Ghraib, Guantanamo, szövetségesek lehallgatása, állampolgárok lehallgatása, ellenséges halott katonák levizelése, érthetetlen rendőri brutalitások sorozata, a kínvallatás legalizálása, veszélyesnek minősített „terroristák” likvidálhatósága elnöki rendeletre, bírói határozat nélkül, képmutatás, hazugság, és a FED puszta működése, mint a korrupció maga – ez Amerika.

És pont ennyire kell komolyan venni, amikor korrupcióról, emberi jogokról s bármi egyébről beszél.

De hogy egy pillanatra mégis komolyan vegyük, tudatosítsuk magunkban: A szőke nagykövet asszony azért állt elő a poros, karcos, Goodfriend által itt felejtett régi lemezzel, mert Amerika migránsok tömegeit akarja látni Európában.

Amerika érdeke Európa meggyengítése. Mert nem akarnak konkurenciát sem a dollárnak, sem a gazdaságuknak, és mert Kínával már nem tudnak mit kezdeni. (Az oroszokkal se nagyon, csak azt még nem vallják be.)

Marad Európa.

A „jóbarát”.

Hírdetés

Igen, Amerika azt akarja, hogy a „jóbarátot” ellepjék a migránsok. Amerika azt akarja, hogy megszűnjenek, vagy végzetesen meggyengüljenek az európai nemzetállamok.

Amerika azt akarja, hogy legyen némi káosz és összeomlás. Hogy az európai nemzetek egymásnak essenek.

Amerika azt akarja, hogy ameddig ez az állapot tart és erősödik, addig szépen csendben tető alá hozzá néhány kollaboráns európai gazemberrel a szabadkereskedelmi egyezményt. (Ne sikkadjanak el a legfrissebb hír felett: Az Európai Parlament úgy döntött, hogy a nemzetállamok nem tilthatják ki területükről saját hatáskörükben a GMO-s élelmiszereket!)

Tegyük fel a kérdést: Útjában áll ezeknek a törekvéseknek az Orbán vezette Magyarország?

Igen útjában áll.

Magyarország ma a szó legszorosabb értelmében egy sziget a migráció óceánjában. És ahogy a horda nő és ellep mindent, úgy lesz Magyarország egyre inkább példa és követendő út.

Ráadásul most soha nem látott esély nyílt, hogy létrejöjjön egy Varsó, Pozsony, Prága, Budapest tengely, amelyhez hamarosan csatlakozik Zágráb is és Bécs is. És a Baltikum is.

És akkor lesz egy erő az Unión belül, amelyik ki meri mondani mindazt, amit az ájult nyugat még mindig nem mer kimondani.

Amerika ezt mind-mind nem akarja.

Ezért jött el az idő, hogy a szőke nagykövet asszony elmondja beszédét.

De van egy rossz hírünk: Magyarország nem az Egyesült Államok tagállama. Így aztán nagy türelemmel meghallgattuk a nagykövet asszony beszédét, és ennyi. Pontosan ennyi.

És egy barát őszinteségével üzenjük: Nem érdekelnek bennünket sem a hazug intelmek, sem a burkolt fenyegetés, sem az a jövő, amit Amerika elképzel minekünk.

És egy barát őszinteségével üzenjük azt is, hogy mérhetetlen erőfeszítésünkbe telne, hogy csak megközelítőleg annyi bajt és kárt okozzunk a világnak, amennyit az Egyesült Államok okozott csak az elmúlt két évtizedben.

Úgyhogy, kedves nagykövet asszony, ez ennyi volt. Túlléptünk rajta. És már annyit sem tudunk elmondani, hogy egy illúzióval kevesebb. Mert az Amerikával kapcsolatos illúzióinkat legalább két évtizede elveszítettük.

Sajnáljuk. Vagy még azt sem…   


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »