A szociális juttatások vonzzák a BETOLAKODÓKAT

Az elmúlt időszakban a nyugati vezetők részéről a „willkommenskultur” nagyon bevett volt, Angela Merkel német kancellár volt ennek a zászlóvivője. Azt állították, hogy a migránsokat el tudják helyezni, bármilyen számban érkeznek. Azóta fordulat következett be, próbálják megszüntetni azokat a szociális juttatásokat – például Svédországban -, ami miatt vonzó a Nyugat.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az EU-török paktum nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, továbbra is naponta ezrével jönnek a migránsok Európába – jelentette ki Deák Dániel, a Nézőpont Intézet kutatója az M1 Ma reggel című műsorában.

Látszik, hogy Magyarország irányába – a határok zártságának köszönhetően – a migránsáradat megállt, immár „csak” pár százan próbálnak illegálisan átlépni a határon. A migránsok inkább Olaszországot célozzák meg, ahol jelenleg belpolitikai és gazdasági válság van. Ha a mostani bevándorlási hullám tovább erősödik, az nagy terhet ró Olaszországra, mely valószínűleg nagy válsággóc lesz az elkövetkező időszakban – tette hozzá.

Az elmúlt időszakban a nyugati vezetők részéről a „willkommenskultur” nagyon bevett volt, Angela Merkel német kancellár volt ennek a zászlóvivője. Azt állították, hogy a migránsokat el tudják helyezni, bármilyen számban érkeznek. Azóta fordulat következett be, próbálják megszüntetni azokat a szociális juttatásokat – például Svédországban -, ami miatt vonzó a Nyugat. Az úton lévő migránsok azonban nem érzékelik ezt, és nem fognak megállni amiatt – mondta Deák Dániel, aki szerint az elkövetkező időszakot a kiutasítási folyamatokkal kapcsolatos viták határozzák meg.

Arra a felvetésre, miszerint az európai politika csak most kezd elgondolkodni azon, hogy van összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus között, úgy reagált: ezt az Orbán-kormány már tavaly hangoztatta. Százezrével érkeznek idegen emberek az Európai Unióba, és nagy eséllyel vannak köztük potenciális terroristák. Jean-Claude Juncker ugyanakkor ezt nem érzékeli, jelenleg is a kötelező betelepítési kvóta mellett érvel, és nem veszi figyelembe azt, hogy a tagállamok többsége vele ellentétes álláspontot képvisel. Ameddig azonban Angela Merkel nem engedi el Juncker kezét, ez a vita zajlik.

Emlékeztetett arra, hogy Juncker nem egy konszenzusos jelölt volt, megválasztását viták előzték meg. A holland, a svéd, a magyar és a brit miniszterelnök már akkor azt mondta, hogy Jukcker nem lesz jó az Európai Bizottság élére. Ha most kellene megválasztani, nagy valószínűséggel már nem lenne meg a minősített többsége. Miután az európai Parlament nagy pártjai megállapodtak abban, hogy két év után változtatnak az uniós vezetői posztokon, elképzelhető, hogy 2017 januárjában nem csak Martin Schulz EP-elnök, hanem Jean Claude Juncker bizottsági elnök is távozik. Erre egyre több jel utal, egyre több tagállam fogalmazza meg, hogy a brüsszeli vezetés nem teljesíti a feladatát, a brüsszeli intézmények pedig kaotikusak – mondta a kutató.

MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »