"A szó szoros értelmében csontvázzá aszalódott" a Gyöngyösön éhen halt kislány

"A szó szoros értelmében csontvázzá aszalódott" a Gyöngyösön éhen halt kislány

A keserűség nyoma sem látszott halott gyermekük miatt a rendőrség helyszínelése alatt annak a másfél éves kislánynak a szülein, akik felelősek lehettek gyermekük éhhaláláért – írja a Blikk.

A lap információi szerint a rendőrség munkatársai és a hatósági tanúk egy könnycseppet sem láttak K. Gusztáv és felesége arcán. Pedig a látvány még a sokat próbált mentősöket és rendőröket is padlóra küldte. A gyermek a szó szoros értelmében csontvázzá aszalódott, bőre rátapadt kiálló csontjaira. Egykor mosolygós, kedves kis arca ijesztően hatott.

Mint ismeretes, péntek délelőtt értesítette a pár a mentőket, hogy gyöngyösi lakásukban meghalt a kislányuk. A nyomozók által megkérdezett halottkém véleménye szerint akkor már jó néhány órája halott volt a gyermek, feltehetően az éjszaka folyamán vesztette életét.

– Amíg a rendőrök kérdezgették őket, fotózták a holttestet, ezek csak bámultak maguk elé. Majd amikor később őrizetbe vették és bilincsben kikísérték őket a lépcsőházba, akkor az anyuka elkezdett sírdogálni – mondta az egyik helyszínen tartózkodó személy, aki hozzátette: az apuka nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, hiszen nem egyszer kihívták rájuk a járőröket hangoskodása miatt a szomszédok.

Az anya korábban Nagykanizsán dolgozott, majd később jelenlegi élettársával, K. Gusztávval Angliában próbáltak szerencsét. Meg nem erősített források szerint egy gyermeket korábban a gyámügy már elvett a nőtől hasonló problémák miatt. Pénteken, amikor a rendőrség elvitte a párt, a velük élő négy és fél éves gyermeket is gondnokság alá helyezték. Ő már nincs veszélyben.

A pár rendkívül zárkózottan élt. A kőfaragó férfi még éjszaka is napszemüvegben járt-kelt a lépcsőházban és a ház körül, a nő pedig még a köszönéseket sem fogadta. De nem volt mindig így, hiszen a megyei napilapban több olyan cikk található, amelyben különböző témákban, többek között éppen gyermekétkeztetéssel kapcsolatban megszólalt.

– Kérem, értsék meg, hogy még nem tudok beszélni. Nagyon nagy fájdalom ez most nekünk – mondta a Borsnak az apa. A szomszédok ennek a bulvárlapnak is arról számoltak be: a család albérletben él a társasházban, az anya a házbeliek köszönését sem fogadta, karácsonykor pedig olyan éktelen vitatkozás volt a K. családnál, ami az ő ünnepüket is tönkretette.

K.-éknak két gyermekük volt, a na­gyobbik négy és fél éves. Az ő felügyeletét egyébként megvonta múlt héten csütörtökön a gyámügy. Az ismerősök szerint 2013-ban a nagyobbik lány is lefogyott, akkor indult eljárás az ügyben.

– Azt mondták, autoimmun emésztési betegségben szenved. Budapestre jártak vele kezelésre – mesélik a szomszédok. A nagyobbik lánynak ma már normális a testsúlya.

A gyöngyösi esetben egyelőre gondatlanságból elkövetett emberölésért ismeretlen tettes ellen nyomoznak. Az agárdi ügyben végül a szülők mellett a velük élő nagyszülőket is elítélték – a szomszédok szerint Gyöngyösön rendszeresen látogatták a kicsit a nagymamáék –, sőt a gyermekorvost és a kicsit kezelő természetgyógyászt is. Hasonló történhet Gyöngyösön, a család mellett pedig vizsgálhatják a védőnői, gyermekvédelmi szolgálat vagy az orvosok felelősségét is. Állítólag novemberben látta utoljára orvos a kislányt, akkor hét kiló volt, de a kötelező védőoltásokat nem kapta meg.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »