A szívhalál megelőzéséréért küzd mentőszolgálat

Magyarországon naponta hetvenen halnak meg hirtelen szívhalálban, az újraélesztés technikáját pedig az emberek mindössze 10%-a ismeri csak.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány „Tartsd életben” című figyelemfelhívó videóját tavaly óta már több mint 2 millióan látták, de sajnos sokan még mindig nem ismerik az újraélesztés lépéseit. Ezen próbáltunk változtatni itt a Reggeli járatban is, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője volt a vendégünk.

Az országos mentőszolgálat szóvivője szerint a szívhalál-esetek döntő többségét meg lehetne előzni azzal, ha az emberek kicsit bátrabbak lennének, és még a mentők kiérkezése előtt megkezdenék az újraélesztést.

„Akit érintett már a hirtelen szívhalál, az újraélesztés családilag, az tudja, hogy ez egy tragikus helyzet és az utóbbi időben sokat gondolkodtunk azon, hogy hogyan lehetne egy kicsit előrébb vinni ezt az ügyet és arra jutottunk, hogy bizony egy kicsit szakítani kell a régi konzervatív kommunikációval és olyan újszerű megoldásokat, amiket mondjuk a fiatalok szívesen megnéznek és eljut a tudatukig, eljut a szívükig az üzenet. Ezért is vannak ezek az újszerű filmek és kampányok, mert azt reméljük, hogy egyre többen elsajátítják az egyszerű mozdulatokat és rájönnek arra, hogy igazából, ha bátrak, akkor csak segíteni tudnak, tehát ártani biztosan nem” – mondta el Győrfi Pál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »