A szíriai hadsereg azt ígéri, csökkenti a légicsapások számát Aleppóban

Humanitárius okokból csökkentik Aleppóban a légicsapások számát és a tüzérségi tüzet a szíriai fegyveres erők – jelentette be szerdán a hadsereg főparancsnoksága. A közlemény szerint a keleti városrészt kezükben tartó lázadók – a szír hivatalos szóhasználattal “terroristák” – élő pajzsként használják a lakosságot. A támadások hevességének csökkentése lehetővé teszi, hogy biztonságosabb helyre menjenek azok, akik ezt akarják – véli a parancsnokság.

Az észak-szíriai nagyváros keleti felét az alig egyhetes tűzszünet szeptember végi felmondása óta ostromolja a hadsereg. A nyugati hatalmak civil célpontok szándékos bombázásának gyanúja miatt háborús bűncselekményekkel vádolják a szíriai rezsimet és legfőbb támogatóját, Oroszországot.

A hadseregnek már sikerült elvágnia minden bevezető útvonalat, amelyet a felkelők használtak, területeket foglalt el északon, és behatoltak az óvárosba is.

Az Arab Liga rendkívüli ülést tartott kedden a helyzet miatt, amely a pánarab szervezet főtitkára szerint “még a szíriai konfliktus mércéjével szemlélve is rendkívül válságos”, és sürgős, humanitárius célú tűzszünetre szólított fel.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Oroszország légvédelmi rakétákat telepített SzíriábaAszad: Az USA csapásokat mér azokra az államokra, amelyek ellenállnakMoszkva: Washington paktumot kötne az ördöggel isRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Szíria, Aleppó, légicsapás, szíriai hadsereg, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »