A szír kormányerők megfizettek a "felkelőknek" pilótájuk kivégzéséért

Húsz ember, köztük két egészségügyi dolgozó vesztette életét szombaton a szíriai főváros, Damaszkusz közelében a kormányerők támadásában, azon a helyen, ahol korábban a légierő egyik pilótáját az iszlamista felkelők elfogták és megölték – írta szombaton egy ellenzéki emigráns csoport.

Előző nap a Dzsais al-Iszlám nevű felkelőszervezet (értsd: terrorcsoport – a szerk.) a szíriai hadsereg egyik pilótáját, aki műszaki okok miatt lezuhant gépével, Dzsairud település közelében fogságba esett, megölték. A fővárostól 60 kilométerre északkeletre fekvő települést a hadsereg szombaton hevesen bombázta és tüzérséggel támadta.

Rami Abdel Rahman, az ellenzéki, londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának (OSDH) vezetője azt állította, hogy a hadműveletben húszan meghaltak, köztük az egészségügyiek csoportjának két tagja.

Több tucatnyi a sebesültek száma – írta, hozzátéve, nem tudni, hogy az áldozatok mind civilek voltak vagy vannak felkelők közöttük.

Dzsairud a hegyvidéki Kalamun régióban helyezkedik el, amely két éve heves harcok helyszíne.

Dzsais al-Iszlám pénteken megerősítette, hogy foglyul ejtette a hadsereg egyik pilótáját, de állítása szerint a gépét lelőtték. Iszlám Abus, a szervezet szóvivője később a Twitter közösségi oldalára feltette a pilóta fényképét, akinek egy lövés nyoma volt a tarkóján.

A szóvivő azt állította, hogy az al-Kaida terrorszervezet szíriai szárnyának számító an-Nuszra Front végzett vele.

(MTI – ATV nyomán)

Korábban írtuk: Terroristák fogságába esett a szíriai kormánycsapatok egyik pilótája – Néhány óra múlva már ki is végezték (16+)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »