A Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját ünnepli a keresztény világ

A Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját ünnepli a keresztény világ

Pünkösd, a húsvét utáni 7. vasárnap. Ezen a napon ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.

Pünkösd a harmadik legnagyobb keresztény ünnep – a húsvét és a karácsony után. Gájer László káplán az M1-en, a Ma reggelben azt mondta: idén Pünkösd legfontosabb üzenete az, hogy ha a Szentlélek dolgozik bennünk, akkor sokkal többre lehetünk képesek.

Pünkösd vasárnap országszerte szentmiséket, és istentiszteleteket tartanak

Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában celebrál misét fél 11-kor.

Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke 10 órától a budahegyvidéki református templomban, míg Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke szintén ma, 11 órától a budapesti, Deák téri evangélikus templomban hirdet igét.

Erdélyszerte is ünnepi miséket és istentiszteleteket tartanak

Csíkszeredán pedig délután 1 órakor avatják a legendás püspök, Márton Áron a szobrát.

Az eseményen részt vesz Áder János köztársasági elnök is.

Szombaton megint megtelt a csíksomlyói hegynyereg – körülbelül fél millió ember hallgatta a szentmisét. Mindenfelé magyar és székely zászlók lobogtak. A szentbeszédben szó esett arról, hogy a csíksomlyói zarándoklatból a mindennapokhoz lehet és kell erőt meríteni.

Az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási ünnepén a liturgia után – szokás szerint – együtt énekelte el a magyar és a székely himnuszt a százezres tömeg.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »