A Szent Jobb Ereklye Látogatása Mátraverebély-Szentkúton

2016. augusztus 13-án emlékezünk meg arról, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2006-ban nemzeti kegyhellyé nyilvánította Mátraverebély-Szentkutat, és ekkor kerül kihirdetésre, hogy a nyugati egyház Mária-tiszteletének központja, a római Santa Maria Maggire-bazilika affiliálta a kegyhelyet, ami a Szentkúton elnyerhető búcsúkiváltságok kiterjesztésével jár.
Ezen a napon a Szent Jobb Ereklye is kegyhelyünkre látogat, amit 9.30-kor fogadunk, és a szabadtéri oltár közelében helyezünk el. Ezt követi dr. Udvardy György püspök úr katekézise. Az ünnepi szentmise – amelynek főcelebránsa dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek 11.00-kor kezdődik, amit ünnepélyes körmenet követ államalapító királyunk ereklyéjével. A liturgia után a Szent Jobbot a bazilikában helyezzük el, ahol a hívek, az érkező gyalogos zarándokok és csoportok tiszteletüket tehetik a relikvia előtt, a délután folyamán pedig imaórákat tartunk a bazilikában. 17.00-kor a vesperást imádkozzuk, 18.00-kor a Szent Jobb őre, Snell György püspök mutatja be a zárómisét. Ezután köszönünk el Szent Királyunk ereklyéjétől.

Minden zarándokcsoportot szeretettel várnak a ferences atyák a búcsúünnepre, az előzetes bejelentkezés pedig segítséget jelent a szervezőknek.

 


Forrás:pazmaneum.com
Tovább a cikkre »