A szebeniek internetes petícióban kérték a kullancsirtást

A szebeniek internetes petícióban kérték a kullancsirtást

A szebeniek internetes petícióban kérték a kullancsirtást, miután jelentősen megnőtt a Szeben megyei kórházak sürgősségi osztályain a kullancscsípés miatt jelentkezők száma.

A több száz aláíró felhívja a hatóságok figyelmét, hogy az elmúlt időszakban drasztikusan megnőtt a kullancscsípés miatt orvosi ellátásra szorulók száma, és ez szerintük azért van, mert a Szeben megyei önkormányzatok nem tesznek meg mindent az évek óta problémát okozó kullancsok terjedésének megfékezéséért.

A szebeni városháza közleménye szerint ezen a héten írják alá a szerződést a céggel, amelyik a rovarirtást végzi a városban, a kullancsirtást azonban csak június elején kezdik meg, amikor az időjárási viszonyok változni fognak, és az esőzések nem oldják fel a vegyszereket.

Szeben megyében 2015-ben majdnem megkétszereződött az előző évhez viszonyítva a kullancscsípések száma, 1713 esetet jegyeztek fel, míg 2014-ben 985-öt. A Szeben megyei közegészségügyi igazgatóság adatai szerint a Lyme-kórban megbetegedők száma is növekedett tavaly: 63 esetből 47-et diagnosztizáltak egyes stádiumú megbetegedéssel.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »