A szalézi rendfőnök videoüzenete Mária, a keresztények segítsége ünnepe alkalmából

A szalézi rendfőnök videoüzenete Mária, a keresztények segítsége ünnepe alkalmából

Mária, a keresztények segítsége ünnepe előestéjén, május 23-án tették közzé a szalézi rendfőnök, Ángel Fernández Artime legújabb videoüzenetét, amelyben üdvözletét küldi minden szalézinak és a Szalézi Családnak Valdoccóból, a szalézi világ szívéből.

Ez nemcsak egy üzenet jókívánságokkal, hogy emlékeztessen minket, milyen fontos ünnep a szalézi világban május 24., hanem meghívás is, hogy elmélyítsék karizmájuk máriás dimenzióját, mert ez az „ami igazán megérinti a szívünket, és a mód, amelyen neveljük a fiatalokat az egész világon.”

Mint Don Bosco utódja, Ángel Fernández Artime nagy lelkesedéssel és szenvedéllyel beszél Máriáról, a keresztények segítségéről, és úgy mutatja be Máriát, mint a szalézi karizma és a szalézi munka egyik alappillérét.

„Lehet valaki odaadással Mária iránt, vagy nem, de nekünk Mária, a keresztények segítsége jelenti hivatásunk máriás dimenzióját. Ez a dimenzió abból az érzésből áll, hogy ő a mi édesanyánk, és a bizonyosság, hogy elkísér minket lelkipásztori feladatainkban, ami megszilárdítja bennünk azt a tudatot, amint Don Bosco szokta mondani, hogy nem mi, hanem ő az, aki tesz mindent, és ez továbbra is így van.” – fogalmaz a videóban a szalézi rendfőnök.

A rendfőnök köszöntése végén minden szalézihoz fordul az egész világon, hogy ne zavarják meg őket a szervezeti aggályok és soha ne helyezzék a fiatalokat a második helyre.

Ángel Fernandez Artime videója elérhető a YouTube videómegosztó ANS csatornáján, az eredeti spanyol mellett eddig több mint 25 különböző nyelven feliratozva.

Forrás, fotó és videó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »