A Szabadság Betűi – pályázat az 1956-os szabadságharc 60. évfordulójára

A Maradjunk Magyarok Egyesület és a Jobbik Ifjúsági Tagozat az 1956-os szabadságharc 60. évfordulójára, A Szabadság Betűi címmel közös esszéíró pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy megőrizze és továbbadja a szabadságharc örökségét és eszmeiségét.

A két szervezet eddig is számos megemlékezéssel, rendezvénnyel tisztelgett a szabadságharc hősei előtt, a mostani felhívásunkkal is ezt a célt szeretnénk szolgálni, derül ki Völgyi Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke közleményéből.

A pályázatra a 14-30 év közötti fiatalok önálló szellemi munkáit várják. A beküldött pályázatokat két témában lehet elkészíteni. Az első esetében egy ’56-os hőst vagy közeli hozzátartozóját kell felkeresni és történetüket feldolgozni. A második téma választása esetén pedig helytörténeti kutatást kell végezni, és bemutatni egy szabadon választott település életét a szabadságharc alatt.

Az elkészült műveket 2016. november 4-ig várják a palyazat@jobbikit.hu e-mail címre. Ezt követően szakmai zsűri fogja rangsorolni a munkákat, és kiválasztja kategóriánként a dobogósokat, akik pénzjutalomban részesülnek. További részletek a www.jobbikit.hu/aszabadsagbetui oldalon olvashatók.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »