A svájci hatóságok elfogtak egy "ifjút", aki "jó viszonyt ápolt" az egyik normandiai papgyilkossal – együtt utaztak volna Szíriába

A svájci hatóságok elfogtak egy "ifjút", aki "jó viszonyt ápolt" az egyik normandiai papgyilkossal – együtt utaztak volna Szíriába

A svájci hatóságok elfogtak, majd kiadtak Franciaországnak egy 17 éves fiatalt, aki jó viszonyt ápolt a franciaországi templomi merénylet egyik elkövetőjével – közölte a genfi államügyészség szóvivője.

Henri Della Casa, a svájci testület munkatársa elmondta, a fiatalembert július 20-án egy további személlyel együtt a genfi vasúti pályaudvaron vették őrizetbe. Ezt követően a genfi államügyészség kihallgatta a fiatalt, majd mindkét elfogott személyt kiadták Franciaországnak. A francia hatóságok korábban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a 17 éves ifjú (nem vicc, az MTI végig "ifjúzza" és fiatalemberezi a terrorpalántát, jobban, mint itthon a cigányokat – a szerk.) ellen.

A nyomozást ismerő forrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség arról számolt be, hogy a fiatal Genfből ismét Szíriába akart utazni. Ezt két évvel ezelőtt is megkísérelte a templomi merénylet egyik elkövetőjének, az akkor 17 éves Adel Kermiche-nek a társaságában. Az ifjút Törökországban fogták el, és szállították vissza családjához.

A francia terrorellenes ügyészség a 17 éves fiatalembert terrorista bűnszövetkezetben való részvétellel vádolta meg, és előzetes őrizetben tartja. Egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy személye a roueni merénylettel kapcsolatba hozható lenne – közölték francia igazságügyi források.

Késekkel felfegyverkezett két 19 éves férfi kedd délelőtt túszokat ejtett a Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomában, Jacques Hamel 85 éves papot megölték, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek, mielőtt a rendőrök agyonlőtték őket. Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet azonnal magára vállalta a terrorcselekményt.

(MTI)

Bizalomgerjesztő gesztus: mohamedánok százai mentek katolikus templomokba Franciaországban

Támadás közben mosolyogtak, a pap kivégzése után boldogok voltak a normandiai hálás mohamedánok


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »