A stadion gyepén búcsúztak a Chapecoense áldozataitól

Saját stadionjukban, természetesen zsúfolásig telt lelátók előtt búcsúztatták a Chapecoense csapatának elhunyt tagjait Brazíliában szerda este. Mint ismert, az első osztályban játszó klub gépe a kolumbiai Medellínbe tartott a Copa Sudamericana regionális bajnokság döntőjére, melyet az Atlético Nacionallal vívtak volna, de nem ért célba. A gép valószínűleg az elfogyó üzemanyag miatt lezuhant, hetvenegy ember meghalt, hatan élték túl a katasztrófát, köztük három játékos. A keret otthon maradt tagjai a rokonokkal, barátokkal, illetve az elhunytak hozzátartozóival a gyepen gyászolták az áldozatokat, megható pillanatokat rögzített a kameraerdő.

A Chapecoense stadionjának kivetítőjén megjelentek a játékosok és a stáb tagjainak fotói. A lelátón gyertyák, öngyújtók gyulladtak, több mint tízezren emlékeztek az elhunytakra.

Eközben az ellenfél, az Atlético Nacional arénáját is ellepték a drukkerek, ők is a fentiekhez hasonlóan rótták le kegyeletüket az áldozatok emléke előtt. A stadion körül ugyancsak hatalmas sokaság gyűlt össze. A csapat felajánlotta, hogy nyilvánítsák játék nélkül a Copa Sudamericana győztesének a brazil klubot.

A tragédia részleteiről, feltételezett okáról itt olvashat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »