A Soros Egyetem burmázik egy nagyot

A Soros Egyetem burmázik egy nagyot

CEU

A cikket magán a Soros-egyetem honlapján fedeztük fel. Mint tudjuk, azon egyetemről van szó, amely szétszenvedi magát Budapesten, és vezetőjüknek, Ignatieff rektornak globális jajveszékelése egyeteme sorsa miatt sokaknak „a történelem legsötétebb korszaka” visszatértét idézte fel. Már szinte magunk elé vizionáljuk a Nádor utcai tanintézmény bejáratánál a burmaiakat fogadó feliratot: „Soros macht frei”.

Az írás így kezdődik: „2012 óta a CEU aktív partnere a burmai felsőoktatási reformnak. /Szegény rohingyák, mondhatnánk, hiszen számos cikk utal arra, hogy Sorosnak biznisz a rohingya-irtás./ Ennek keretében a CEU a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) segítségével meghívott több mint 50 kutatót és oktatót Burmából, hogy tanuljon a CEU-n ösztöndíjjal. Idén ősszel első ízben a CEU bővíti vendéglátói tevékenységét, hogy fogadja az első burmai könyvtári ösztöndíjasokat.”

Ők három hónapot töltenek majd el a CEU-n.

Hírdetés

Ahol részt vesznek a Yehuda Elkana Felsőoktatási Központ által nyújtott továbbképzési központ műhelymunkájában.

Az írásban utána egy kis aranyoskodás következik. Hogy miként csereberéltek a burmaiak és az őket fogadók olyan élelmiszereket, mint például a lephet thoke (zöld tea saláta) és a Túró Rudi.

E diákok a Yongon, a Mandalay és a Központi Egyetemek könyvtáraiból jöttek.

Most már tényleg csak az kellene, hogy egy tökösebb hazai jobboldali médium újságírója elmenjen hozzájuk és megkérdezze őket, mikor láttak utoljára rohingyát otthoni egyetemükön és hogy hány van belőlük ott.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »