A soproni rendőrkapitány azt nyilatkozta, hogy rend van a városban – helyi olvasónk másként látja

A soproni rendőrkapitány azt nyilatkozta, hogy rend van a városban – helyi olvasónk másként látja

Soproni olvasónk írja:

Tisztelt Kuruc.info!

Egy valószínűleg nem csak soproni problémával fordulok önökhöz. Mélységesen felháborít, hogy prostituáltak, stricik, "parfümárusok" ténykednek nap mint nap a soproni rendőrkapitánysággal egy utcában. A stricik nagyrészt cigányok, a viselkedésükkel félelmet keltenek az emberekben, és egyre többen vannak.

A városban 46 kamera van üzembe állítva. A kurvákat ez sem nagyon érdekli, és az sem, hogy a rendőrségen a nap 24 órájában figyelik a kamerákat. Osztrák idősebb emberek a kuncsaftjaik. A munkahelyem erkélyéről még a pénz átadását is láthatom, ha szerencsém van. (Sok rendszámot felírtam, "törzskuncsaftok" rendszámát.)

A város "kiemelten veszélyes" utcáiban a rendőrautó ritka, mint a fehér holló. Valamiért olyan érzésem van, mintha nem szeretnének ezzel foglalkozni. Nagyon nem. Természetesen tudom, hogy kevesen vannak. Nehéz mindenhol ott lenni egy időben.

Saját tapasztalatom az, hogy vagy "lebratyiznak" a kurvákkal, vagy elkérik az okmányaikat és további szép napot kívánnak. A jog szerint, amíg nem történik tettenérés, addig ők ugyanolyan állampolgárok, mint bárki más. Viszont, ha már x-szer bevittek valakit prostitúcióért, akkor nem túl nehéz kitalálni, miért sétálgat hat-nyolc órája ugyanazon a sarkon; mindez 500 méterre a rendőrkapitányságtól.

Hírdetés

A Kisalföld 2017. március 30-i számában a soproni rendőrkapitány azt nyilatkozta, hogy felszámolták a prostitúciós gócokat. Vicces. Tizenkét éve itt dolgozom, és "ezek" tizenkét éve itt vannak.

Nem vagyok jogász, de nagyon nehezem tudom elhinni, hogy egy helyi rendelettel nem lehetne ezt megnyugtatóan rendezni. Sopron, Gyár utca – Vitnyédi utca – Selmeci utca- Lakner Kristóf utca.

A második probléma: a románok! Ők bűnözők. Külföldön ténykednek és Sopronban laknak. Sokan vannak. 50-100-an lehetnek, bár a külsejük annyira hasonló, hogy nehéz megtippelni. Mi csak "kalaposoknak" hívjuk őket.

Többek között a Gyár utcában. Gyakorlatilag egy egész apartmanszállót kibéreltek itt. Állítólag bádogosok. A kisteherautóikon kívül kizárólag nagy értékű személyautókkal közlekednek. Pár éves Mercedes, Audi, BMW, Porsche. Z-s, P-s, lengyel, román, magyar, bolgár és egyéb rendszámú autók ezek. Bádogosok sok milliós autókkal? Nekem ez is elgondolkodtató!

És nyugodtan kijelenthetem, hogy kurva világot csinálnak itt is. Több szórakozóhelyről ki vannak tiltva. Nyilván egyik vállalkozó sem a saját pénze ellensége. Nekem is sörözőm van, de köszönöm, az ő pénzük nem kell. Több kárt okoznak csak a jelenlétükkel, mint hasznot.

Az itt olvasható (német nyelvű) írás szerint az Őrvidéken több feljelentés is született ellenük. A képeken szereplő gépjárművek minden nap itt parkolnak a Gyár utcában (300 méterre a rendőrkapitányságtól) egy apartmanszálló előtt.

Többször írtam, írtunk hivatalos levelet, szóbeli ill. telefonos bejelentést ezekről a problémákról a helyi jegyzőnek, a rendőrségnek. A megfelelő Facebook-csoportban heti szinten megosztjuk a történéseket. Eddig semmi nem változott. Több ezren vagyunk felháborodva, ez nem csak az én problémám. Az említett utcák: Lakner Kristóf, Gyár utca, Vitnyédi, Hőflányi, Selmeci.

Sopronban mi, helyi lakosok nem kapunk segítséget.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »