A semmiből szerzett pontot Oroszország Anglia ellen

A semmiből szerzett pontot Oroszország Anglia ellen

A B csoport második mérkőzésén, az Anglia–Oroszország meccsen Marseille-ben gyakorlatilag felborult a pálya. Hiába azonban a mezőnyfölény és a rengeteg angol helyzet, az orosz válogatott a hosszabbításban pontot tudott menteni. Ahogy a hatalmas közhely tartja: a sok kihagyott lehetőség megbosszulta magát.

A Wales–Szlovákia után egészen felüdülés volt a B csoport második meccse, az Anglia–Oroszország találkozó. A Roy Hodgson által dirigált oroszlánosok a mérkőzés kezdetét jelző hármas sípszótól kezdve igen magas hőfokon égtek. Gyors és agilis játékkal jelezték ellenfelüknek, hogy ezen a meccsen csak ők hagyhatják el győztesen a pályát.

Az első negyvenöt perc jelentős részében Anglia birtokolta (58 százalék) többet a labdát. A sokszor lassúnak tűnő orosz csapat azonban remekül állta a sarat. A Rooney, Kane vagy épp Lallana próbálkozásainál pedig Akinfejev rendre a helyén volt. (Igaz, a támadók jobban is célozhattak volna.) A bordó mezes Oroszország csak elvétve jutott el Hart kapujáig, amit mi sem jelez jobban, mint az a tény, hogy az első játékrészben összesen egy kaput eltaláló lövésük volt.

A második játékrész már egy fokkal kiegyenlítettebb játékot hozott. Oroszok gyorsabb és agresszívabb támadójátékot mutattak be. Ám próbálkozásaikat könnyedén hárította a Smalling dirigálta angol védelem. A nyíltabb játékra a 71. percben majdnem rá is fáztak Slutski fiai: Danny Rose futott le az alapvonalig, majd a tizenhatosra visszatett labdájára Rooney robbant rá, Akinfejev azonban hatalmas bravúrral védett. A mérkőzés hajrájában már góllá érett az angol fölény. Egy ellentámadás után buktatták a kaputól 17 méterre buktatták Lallanát. A megítélt szabadrúgást pedig Dier vágta fel a jobb felsőbe.

A megérdemelt angol vezetés után már szinten mindenki elkönyvelte a három pont sorsát, kivétel Berezuckij, aki egy szöglet után az újra beívelt labdát fejelt át Hart felett.

Ennek köszönhetően a mérkőzésen végig védekező Oroszország a semmiből szerzett egy pontot. Vagy inkább Anglia vesztett kettőt? Egy biztos, a hatalmas közhely nagyon igaz erre a mérkőzésre: a rengeteg kihagyott helyzet megbosszulta magát.

Harmadik félidő

Már a mérkőzés előtt is egymásnak esett a két szurkolótábor, így ezt a tevékenységüket a stadionon belül is folytatták. Az orosz szurkolók ugyanis az egyenlítőgól és a lefújás után stadionban támadtak az angolokra.

Fotó: VALERY HACHE / Europress/AFP


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »