A San Fransisco-i polgármester a demokrácia védelmében röghöz kötötte alkalmazottait

A San Fransisco-i polgármester a demokrácia védelmében röghöz kötötte alkalmazottait

MTI nyomán

San Francisco polgármestere akkora demokrata, hogy egy szerinte „homofób” törvény miatt megtiltotta közalkalmazottaknak, hogy Észak-Karolinába utazzanak.

Döntését Ed Lee azt követően hozta, hogy az államban a törvényhozás hatályon kívül helyezte a homoszexuálisok és leszbikusok megkülönböztetését tiltó törvényt.

“Mi, San Francisco lakói egységesen elítéljük az észak-karolinai diszkriminatív törvényt, amely nem védelmezi többé valamennyi amerikai polgár, köztük a homoszexuálisok és a leszbikusok jogait” – fogalmazott közleményében a polgármester.

Egyúttal bejelentette, hogy a városi közalkalmazottaknak

megtiltja az utazást

Észak-Karolinába, hacsak ezt az utazást nem indokolják különleges közegészségügyi vagy biztonsági okok. Vagyis a polgármester a demokrácia és jogállamiság védelmében egyetlen tollvonással lehúzta a wc-n a város alkalmazottainak

 szabad mozgáshoz való alkotmányos alapjogát

Közben Florida állam kormányzója, Rick Scott azt a törvényt írta alá, amely megszünteti a közpénzből nyújtott támogatást azoknak a klinikáknak, amelyek abortuszt végeznek. A déli Florida ezzel azon szövetségi államok sorába lépett, amelyek új törvényekkel szabályozzák – szigorítják – a művi magzatelhajtást.

Az Egyesült Államok Legfelső Bírósága egyébként 1973-ban döntött az abortusz legalizálásáról.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »