A sajtóból értesültek a megállapodásról

A sajtóból értesült a Független Egészségügyi Szakszervezet arról, hogy a kormány megállapodott a szakszervezetekkel az egészségügyi dolgozók béremeléséről.

Közleményükben azt írják: a szakápolók elvándorlását nem állítja meg ekkora béremelés. A szervezet méltatlannak tartja az orvosok és a szakdolgozók béremelése közötti különbségeket, valamint hogy az egészségügyi intézmények műszaki, gazdasági dolgozóit ismét kihagyták a béremelésekből. Az érdekképviselet felkéri a kormányt, hogy csoportosítson át többletforrást a bérfejlesztésekre, és a szakdolgozóknak átlagosan 140 ezer forinttal emelje meg a fizetését

Égerék elégedettek

Több, mint béremelés, már bérfelzárkóztatás, amikor egy szakorvos alapbére hetven százalékkal emelkedik – ezt már a Magyarország élőben című műsorunkban mondta a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Éger István szerint egy orvost vagy egy szakdolgozót sokkal olcsóbban lehet idehaza tartani, mint hazacsábítani, ezt a célt szolgálja a kormány által bejelentett többlépcsős béremelés. „Soha nem lehet nullára vinni a migrációt, ezt azért hozzá kell tenni. Nem látom a jövőt, de nem hiszem, hogy belátható időn belül Magyarországon müncheni vagy londoni béreket tudnak az orvosoknak fizetni. Mindig lesz egyfajta fluktuáció, de ezt elfogadható szintre szorítani jó ígéret” – fejtette ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »