A román rendőrség rendelt el lopást Dániában

A román rendőrség rendelt el lopást Dániában

A román rendőrség utasítására követett el Dániában rablásokat egy román állampolgár 2013-ban – írta a Hotnews.ro a dán Tidsskrift for Kriminalret büntetőjogi folyóiratban megjelent információk alapján. 

dan_munkagep_b

A lap az írta, hogy Kelet-Dánia legfelsőbb bírósága 3 évvel ezelőtt hozott ítéletet annak ügyében, hogy a román rendőrség több mint 536 ezer euró értékben lopatott el javakat annak érdekében, hogy körözött román bűnözőket csaljon lépre. Jan Reckendorf viborgi főügyész szerint ez rendkívül „különleges ügy”, hiszen a dán rendőrség nem tudott a román rendőrség terveiről.

A román állampolgár három építkezési gépet, majd a Nicolaisen & Larsen cégtől hat teleszkópos rakodógépet lopott el. A berendezéseket Romániába hozta, és átadta olyan személyeknek, akiket a dán lap a hazai maffia tagjaiként emleget. Az illetőt Németországban letartóztatták, a bíróság a rendőrségi utasításra való tekintettel felmentette az illetőt.

A lap szerint a dán hatóságok már régóta kérik vissza a lopott munkagépeket a román rendőrségtől, ám még választ nem kaptak. A főügyész azt mondta, az ügy nem ad „zöld jelzést” Romániának vagy más országoknak, hogy hasonló cselekményeket kövessenek el Dániában, a más országokkal közösen tervezett akciókról pedig az illető rendőrségeknek egyeztetniük kell dán kollégáikkal. A román rendőrség hétfőn közölte, az ügyet a szervezettbűnözés- és terrorizmusellenes ügyosztály (DIICOT) vizsgálja, az illető személy pedig nem a román rendőrség alkalmazottja.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »