A román olimpiai bizottság megduplázza a riói érmesek jutalmát

A román olimpiai bizottság megduplázza a riói érmesek jutalmát

parbajt5554_b

Alin Petrache, Romániai Olimpiai és Sportbizottságának (COSR) elnöke bejelentette, megduplázzák a riói nyári olimpián érmet szerző hazai sportolók pénzjutalmát, és a törvény adta lehetőségekhez mérten a pontszerző negyedik, ötödik és hatodik helyen végzett versenyzőket is pénzdíjban részesítik – olvasható a bizottság hivatalos honlapján.

A közlemény alapján így az aranyérmesek 70 ezer eurót, az ezüstérmesek 56 ezer eurót, a bronzérmesek pedig 42 ezer eurót kapnak majd teljesítményükért, míg a döntős helyezést elérő sportolók 14 ezer, 10,5 ezer, illetve 7 ezer euróval gazdagodnak. Az olimpiai dobogósok emellett még egy-egy Renault személygépkocsit is kapnak a gyártó romániai képviseletének felajánlásából, a sikerekhez hozzájáruló szakembereket pedig a COSR jutalmazza.

Ezzel együtt sem a bizottság, sem pedig az autógyártó nem fog „csődbe menni”, ismert ugyanis, hogy Románia most mindössze a női párbajtőrcsapat révén lett olimpiai bajnok, miközben mellettük egy ezüst, három bronz, egy negyedik, három ötödik és egy hatodik helyezés lett a riói olimpia mérlege.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »