A rendőrség szerint vadászfegyverek láthatók a vitatott riportban

Vadászfegyverek láthatók abban a riportban, amelyet a Sky News brit hírcsatorna riporterei saját állításuk szerint Romániában forgattak, és amelyen állítólag román fegyverkereskedőkkel alkudoznak – közölte a román rendőrség.

5 terr_b

Közleményük szerint az előzetes vizsgálatok alapján a videóban bemutatott fegyvereket törvényesen birtokolhatják a vadászegyesületek tagjai, a gyűjtők és az erdészek is, és eddig nincs arra vonatkozó bizonyíték, hogy csempészet útján kerültek volna az országba.

Mint arról beszámoltunk, a vasárnap közzétett videóban a Sky News riporterei saját állításuk szerint olyan román fegyverkereskedőkkel találkoztak, akik Ukrajnából csempésznek be fegyvereket Romániába, ahonnan Nyugat-Európa és a Közel-Kelet felé szállítják őket tovább. Elmondásuk szerint akár terroristákkal is üzletelnek. A videón több fegyvert is bemutatnak, amelyeket egy autó csomagtartójában szállítottak egy erdőben található, elhagyatott találkozóhelyre.

Daniel Horodniceanu, a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) főügyésze vasárnap óta több ízben is kételyeinek adott hangot a riportban elhangzott állítások kapcsán. Egyrészt ő is arra hivatkozott, hogy a felvételen jórészt vadászfegyverek láthatók, másrészt fölvetette: gyanús, hogy a fegyverkereskedők hagyták magukat lefilmezni. A főügyész szerint a riportot akár lejárató szándékkal is készíthették.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »