A rendőrség 63 emberrel szemben intézkedett

Hatvanhárom emberrel szemben intézkedett a rendőrség szerdán a budapesti Városligetben, közülük tizenkettőt előállítottak, egyiküket hivatalos személy elleni erőszak, a többieket szabálysértés továbbfolytatása miatt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.

A közlemény szerint jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt jártak el a rendőrök a Városligetben, az Olof Palme sétány 3-5. szám előtt, mivel egy magánszemély által bejelentett rendezvény helyszínén a jelenlévők elállták az utat, megakadályozták egy munkagép bejutását a területre, a rendőri felszólításnak nem tettek eleget és magatartásukkal ellenszegültek a jogszerű intézkedésnek.

A rendőrség egy másik közleményében arra emlékeztetett: jegyzői felkérésre, a birtokvédelmi határozat végrehajtását elrendelő végzés alapján intézkedtek a Városligetben a BRFK munkatársai.

A terület átadása után a biztonsági szolgálat munkatársai több helyen kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak, ezért a rendőrök kábítószer-kereső kutyával átvizsgálták a területet – írták.

Hozzátették, a helyszínen kábítószergyanús anyagmaradványokat – marihuánát – és eszközöket találtak és foglaltak le, a BRFK pedig büntetőeljárást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt.

A Városliget Zrt. szerda délelőtt közölte az MTI-vel, hogy elkezdték bontani a Városligetben a Hungexpo irodaházakat, kiürítik a területet. A társaság tájékoztatása szerint az illetékes jegyző hatósági eljárás keretében kezdeményezte a Liget Budapest projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását jogos használójának. A terület kiürítését szerda reggel elkezdték a hatóságok.

Az MTI munkatársa délelőtt azt látta az Olof Palme sétányon, hogy már szinte az összes tiltakozó aktivista a kerítésen kívül volt, és sok rendőr vette körül őket. A BRFK akkor azt írta a police.hu oldalon, hogy senkit nem állítottak elő, tizenkét emberrel szemben viszont szabálysértési feljelentést tesznek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »