A rendőrök azonosították az aknaszlatinai lövöldözésben részt vett személyeket

Augusztus 30-én éjszaka a kárpátaljai Técsői járásban az Aknaszlatina és Alsóapsa települések között található töltőállomáson egy munkácsi és egy técsői bűnbanda összecsapása lövöldözésbe torkollott. A hivatalos adatok szerint négy sérültje van az incidensnek. Egyikük – egy mellkasi és hasi lövéssel sebesült férfi – kritikus állapotban van, életéért egész éjjel küzdöttek az orvosok. A rendőrök keresik az elkövetőket.

Augusztus 30-án kijevi idő szerint körülbelül 21 óra 30 perckor a rendőrséghez bejelentés érkezett a Técsői járásban az Aknaszlatina és Alsóapsa települések között található töltőállomás egyik alkalmazottjától. A nő elmondta, hogy ismeretlen személyek egymásra lövöldöztek, majd elmenekültek a helyszínről.

Az eset helyszínére a nyomozók, Sztepan Dovhuny, a kárpátaljai rendőrkapitányság vezetője, az ügyészség alkalmazottai és szakértők érkeztek.

Mint az kiderült, egy técsői és egy munkácsi bűnbanda csapott össze.  A munkácsi banda egyik embere baseballütőt vett elő, mire a másik társaság fegyvert rántott. A konfliktus 5-10 percig tartott, majd a két banda eltűnt a helyszínről – adta hírül a Zakarpatszkij Korrespondent.

A helyszínről négy sebesültet szállítottak a Técsői Járási Kórházba lőtt sebekkel. Az orvosok közlése szerint egyikük, egy 36 éves munkácsi lakos, a mellkasán, a hasán, a vállán és a karján sebesült meg, és válságos állapotban van. A többiek a lábukon és a karjukon sebesültek meg, ők nincsenek életveszélyben.

A lövöldözést követően riadókészültségbe helyezték a megyei rendőrséget, a különleges egységeket is. Huszt és Técső körzetében rendőri ellenőrzési pontokat állítottak fel az utakon.

Az aknaszlatinai incidens miatt elindított nyomozás közben a rendőrök letartóztatták azokat a bűnelkövetőket, akik álarcot viselve korábban megrohamozták a Veléte (Velyatin, Huszti járás) faluban található kávézót. Továbbá egy, az Ukrán Biztonsági Szolgálat által körözött Mercedes típusú gépkocsit is megtaláltak.

Az Aknaszlatinán történt konfliktus majdnem minden résztvevőjét azonosította a rendőrség, jelenleg keresik a szabálysértőket.

Ukrajna büntetőtörvénykönyvének 115. cikkelye (gyilkossági kísérlet) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. Az esetet a megyei ügyészség vezetése alatt a kárpátaljai rendőrkapitányság nyomozói osztálya végzi.

Folyik a nyomozás az ügyben.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Bandaháború AknaszlatinánLeszámolás Lemberg megyébenLövöldözés történt a Dasztor bevásárlóközpont környékén UngváronRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Técsői járás›Aknaszlatina (Солотвино)Címkék: lövöldözés, Aknaszlatina, kékfény, bűnügy, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »