A remény hal meg utoljára…

A remény hal meg utoljára…

Második mérkőzésén a második győzelmére hajt a riói olimpia mai versenynapján a magyar női vízilabda-válogatott. Meglepetésre készülnek a magyar dzsúdósok, míg az úszóknál a döntő elérése lesz a cél az esti és a péntek hajnali programban.

Úgy tűnik, a mai napon nem lesz egyszerű dolga a magyaroknak, hiszen azokban a sportágakban, amelyekben érmeket osztanak, csak bravúrok sorozatával érhetnek oda a dobogóra. De ne legyünk kishitűek, bízzunk honfitársainkban.

Például két dzsúdósunkban, akikkel alaposan kibabrált Fortuna a sorsolásnál. A hölgyek 78 kilós mezőnyében a korábbi kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél akkor sem kerülhetett volna nehezebb ágra, ha direkt össze akartuk volna állítani az ellenfelek névsorát. A KSI versenyzője egy másik kétszeres kontinensbajnok, a mongol Purevjargal ellen kezd. Noha senki nem irigyli ezért Joó Abigélt, nem árt megjegyeznünk, kettejük párharcban eddig 4-1-re vezet a magyar lány… Ha ez 5-1-re módosul, akkor jöhet a legjobb nyolc közé jutásért a japánok világbajnoka, Umeki. Azt már csak az ág erősségének bizonyítására tesszük hozzá, hogy az elődöntőért a címvédő amerikai Kayla Harrison következhet. Na erre mondják, a teher alatt nő a pálma, és ha Joó Abigél eljut a legjobb négy közé, akkor a papírforma alapján egy másik világbajnok, a holland Marhinde Verkerk jöhetne.

A férfiak 100 kilós mezőnyében Cirjenics Miklós sem járt sokkal jobban. A paksiak fiatal dzsúdósa kezdésnek azonnal megkapta világranglista-első, világbajnoki második és harmadik helyig jutó német Karl-Richard Freyt. Kettejük párharcánál maximum abba kapaszkodhatunk bele, hogy Cirjenics Miklós a bakui Grand Slam-tornán ezt a papírformát sikerült felrúgni, és a magyar dzsúdós még a teremből is kidobta ellenfelét. Ha a fiatal paksi nyer, akkor a nyolc közé vélhetően minden valószínűség szerint bejutna, hiszen a Jan Naing Shoes (Myanmar) és Christopher George (Trinidad és Tobago) küzdelem győztesével kellene összecsapnia.

Bujka Barbaráék a spanyolok ellen is nyerni szeretnének

Az Európa-bajnok magyar női pólócsapat a keddi nyitófordulóban 13-11-re bizonyult jobbnak a kínaiaknál, ezúttal pedig a spanyolok ellen játszik majd a B csoport második fordulójában. Noha a csoportból minden csapat továbbjut, nem jönne rosszul, ha Bujka Barbaráék megnyernék második meccsüket is, növelve ezzel önbizalmukat a továbbiakra.

A női kisöbű sportpuska 3×20 lövéses összetett számot rendezik a légpuskában korábban 22. Miskolczi Julianna részvételével. Eddig lövészeink elmaradnak a várakozástól, bízunk abban, hogy ezúttal sikerül szépíteni a riói összképen. Ha az időjárás engedi, a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes a B döntőben száll majd vízre, ahol a 7-12. helyért küzdenek a résztvevők. Ez a pappírforma, nem elérhetetlen számukra a futamgyőzelem. A tollaslabdázó Sárosi Laura is elkezdi a versenyzést: első csoportellenfele a kilencedik helyen kiemelt indiai Pusarla V. Sindhu lesz a Riocentro 4-es pavilonjában. Tőle – ismerve a kiutazás előtti történteket, miszerint majdnem a kórházból indult el Rióba – a tisztes helytállás az elvárás az olimpián. A vitorlázóknál a két szörfös, Cholnoky Sára és Gádorfalvi Áron, valamint a Finndingiben versenyző Berecz Zsombor száll vízre a hatodik versenynapon, reményeink szerint képesek lesznek javítani összetettbeli eredményeiken.

Kapás Boglárka 800 gyorson is döntőbe jutna

Az úszóinktól ma nem várhatunk érmet, annak ellenére, hogy Hosszú Katinka újból rajtkőre áll. Háromszoros olimpiai bajnokunk ezúttal 200 háton juthat be a szombat hajnali döntőbe, és nagyon reménykedünk abban, hogy ugyanezt megteszi Risztov Éva és Kapás Boglárka 800 m gyorson, valamint az első olimpiai aranyáért úszó Cseh László 100 m pillangón.

A magyarok mai programja

CSELGÁNCS (2-es Karióka Aréna)

15.00-18.00: női 78 kg (Joó Abigél) és férfi 100 kg (Cirjenics Miklós), előcsatározások, negyeddöntő. 20.30-22.40: vigaszág, elődöntő, bronzmérkőzés, döntő

EVEZÉS (Rodrigo de Freitas Lagúna)

17.40: férfi kormányos nélküli kettes B döntő (Simon Béla, Juhász Adrián)

SPORTLÖVÉSZET (Olimpiai Sportlövőközpont)
14.00-15.45: női kisöbű sportpuska 3×20 lövéses összetett (Miskolczi Julianna), alapverseny, 17.00-18.00: döntő

TOLLASLABDA (Riocentro – 4-es Pavilon)
15.10 női egyes, csoportmérkőzés: Sárosi Laura-Pusarla V. Sindhu (indiai, 9.)

ÚSZÁS (Olimpiai Uszoda)
Előfutamok – 18.22: férfi 50 m gyors (Takács Krisztián), 18.26: női 800 m gyors (Risztov Éva), 19.02: női 800 m gyors (Kapás Boglárka), 19.25: férfi 100 m pillangó (Cseh László), 19.28: férfi 100 m pillangó (Pulai Bence), 19.46: női 200 m hát (György Réka, Hosszú Katinka)
Középfutamok – 3.03, 03.10 férfi 50 m gyors, 3.35, 3.44: női 200 m hát, 4.34, 4.42: férfi 100 m pillangó.

VITORLÁZÁS (Dicsőség Jachtkikötő)
18.00-22.30: női (Cholnoky Sára) és férfi (Gádorfalvi Áron) szörf 7., 8., 9. futam, Finndingi (Berecz Zsombor) 5., 6. futam

VÍZILABDA (Maria Lenk Uszoda)
Női csoportmérkőzés, 2. forduló, B csoport – 18.00: Magyarország-Spanyolország


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »